Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Oefentherapie Mensendieck

Op deze pagina vind je alle informatie over inschrijven voor de opleiding Fysiotherapie en de verplichte studiekeuzecheck.

Inschrijven

Schrijf je uiterlijk op 1 mei 2021 in voor studiejaar 2021-2022. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

CROHO- naam Oefentherapie

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Opleiding tot Oefentherapeut Mensendieck. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 34572). De CROHO-naam en -code gebruik je bij je inschrijving in Studielink. Lees meer over CROHO-benamingen en accreditatie .

Studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck geeft je de kans om voor de start van je opleiding te checken of dit de opleiding is die het beste bij je past. Deelname aan de studiekeuzecheck is verplicht. Zonder deelname kun je niet starten met de opleiding.

Op basis van jouw prestaties tijdens de studiekeuzecheck krijg je binnen twee weken na de studiekeuzecheck een studiekeuzeadvies.

In verband met het coronavirus wordt de studiekeuzecheck volledig online aangeboden. De studiekeuzecheck is nog steeds een verplicht onderdeel van het inschrijfproces.

De online studiekeuzecheck vindt plaats:

  • Tussen donderdag 3 juni 8.00 uur t/m vrijdag 4 juni 8.00 uur.
  • Tussen dinsdag 29 juni 8.00 uur t/m woensdag 30 juni 8.00 uur.

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Als je je hebt ingeschreven voor de opleiding ontvang je automatisch een uitnodiging om je aan te melden voor de studiekeuzecheck.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Het programma voor de online studiekeuzecheck bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Voorbereidende opdracht
  • Online praktijkles van 60 minuten. De les vindt plaats om 10.00 uur.
  • Hoorcollege (vooraf opgenomen)
  • Digitale toets met meerkeuze- en enkele open vragen over de leerstof van de voorbereidende opdracht, de online praktijkles en het hoorcollege.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om via een live chat je laatste vragen over de opleiding te stellen aan docenten en/of studenten.

Twee weken voor de door jou gekozen datum ontvang je een e-mail met de exacte uitleg over het programma en wat er precies van je wordt verwacht.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig

  • Schrijf je tussen 1 oktober 2020 en 1 mei 2021 in voor de opleiding in Studielink.
  • Je ontvangt vanaf half januari per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck. Deze e-mail bevat een link naar een korte vragenlijst en een datumprikker.
  • Meld je binnen vier weken na ontvangst van de uitnodiging aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Zie het kopje Data studiekeuzecheck hieronder voor de data waarop de studiekeuzecheck wordt georganiseerd.
  • Ben je te laat met aanmelden voor de studiekeuzecheck? Dan wordt je inschrijfverzoek voor de opleiding afgewezen. Dit betekent dat je niet met de opleiding kunt starten. Zorg dus dat je je tijdig aanmeldt voor de studiekeuzecheck.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Ter voorbereiding op de online studiekeuzecheck maak je een voorbereidende opdracht. Om de opdracht te kunnen maken bestudeer je literatuur. Het bestuderen van de literatuur en het maken van de opdracht neemt ongeveer 3 uur tijd in beslag en lever je uiterlijk de dag voordat de online studiekeuzecheck start in.

Meer informatie over de voorbereiding vind je in de e-mail die je twee weken voor de door jou gekozen datum ontvangt.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig

Binnen twee weken na de studiekeuzecheck ontvang je per e-mail een schriftelijk studiekeuzeadvies. Daarin geven wij aan of we denken dat de opleiding geschikt voor jou is. Natuurlijk ga jijzelf ook nadenken of deze opleiding echt wel is wat je er van verwacht had.

Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 18 januari 2021