Hogeschool van Amsterdam

Verder studeren

Oefentherapie

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan doen en aan welke hogeschool of universiteit. De hogescholen en universiteiten geven bij hun opleidingen aan of je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen gesteld worden.

Wil je na je opleiding Oefentherapie verder studeren? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt een hbo- of wo-master volgen op het gebied van oefentherapie, sport, psychosomatiek, chronische ziekten, of geriatrie. De opleiding Oefentherapie sluit goed aan op universitaire studies zoals bijvoorbeeld Bewegingswetenschappen en Gezondheidswetenschappen. Tijdens de bachelor Oefentherapie kun je de minor Voorbereiding Master Human Movement Sciences (VU) volgen om na je bachelor direct te kunnen starten met een Master Bewegingswetenschappen. 

Bij- en nascholing

Naast mogelijkheden om verder te studeren een master kun je bijvoorbeeld ook post-hbo cursussen volgen om je verder te specialiseren tot bijvoorbeeld kinderoefentherapeut.

Daarnaast zijn er veel nascholingsacitiviteiten die ook nodig zijn om je kwaliteitsregistratie te behouden als oefentherapeut. Kortom het is een vak waarin je je altijd zal blijven ontwikkelen. De beroepsvereniging speelt daarin een grote rol.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 23 oktober 2018