Hogeschool van Amsterdam

Verder studeren

Oefentherapie

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan doen en aan welke hogeschool of universiteit. Als oefentherapeut kan en moet je je blijven (bij)scholen en ontwikkelen.

Wil je na je opleiding Oefentherapie verder studeren? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt een hbo- of wo-master volgen op het gebied van oefentherapie, sport, psychosomatiek, chronische ziekten, of geriatrie. De opleiding Oefentherapie sluit goed aan op universitaire studies zoals bijvoorbeeld Bewegingswetenschappen en Gezondheidswetenschappen. Tijdens de bachelor Oefentherapie kun je de minor Voorbereiding Master Human Movement Sciences (VU) volgen om na je bachelor direct te kunnen starten met een Master Bewegingswetenschappen. 

BIJ- EN NASCHOLING

Naast mogelijkheden om verder te studeren, zoals het volgen van een master, kun je ook post-hbo cursussen volgen om je verder te specialiseren tot bijvoorbeeld kinderoefentherapeut. Daarnaast zijn er veel nascholingsacitiviteiten die ook nodig zijn om je kwaliteitsregistratie te behouden als oefentherapeut. Kortom het is een vak waarin je je altijd zal blijven ontwikkelen. De beroepsvereniging speelt daarin een grote rol.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 30 augustus 2019