Hogeschool van Amsterdam

Beroepsmogelijkheden

Oefentherapie Mensendieck

Als oefentherapeut help je mensen bij het zelfstandig oplossen of verminderen van mentale en fysieke klachten. Je leert hen hun manier van bewegen en gedrag te veranderen. Jouw belangrijkste doel als oefentherapeut is ervoor zorgen dat jouw cliënten weer met plezier kunnen bewegen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Mensen die vaak een beroep doen op een oefentherapeut zijn o.a. zwangere vrouwen, mensen met nek – of rugklachten, mensen met slaapproblemen, kinderen met ontwikkelingsproblemen , ouderen met problemen met dagelijks bewegen, en mensen met een fysiek zwaar of eenzijdig beroepen zoals horecamedewerkers, kantoormedewerkers, tandartsen, (prof)sporters, dansers en muzikanten.

Als oefentherapeut heb je na afstuderen tal van mogelijkheden. Je kunt gaan werken als kindertherapeut, zwangerschapstherapeut, psychosomatisch therapeut (behandelt ook psychische klachten) of revalidatietherapeut voor ouderen. Je werkt met kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Je kunt je eigen praktijk starten, of je als zelfstandige vestigen in het gezondheidscentrum. Je kunt gaan werken in het ziekenhuis, revalidatiecentrum of verpleeghuis. Ook kun je bij een bedrijf gaan werken om te adviseren over gezond blijven werken.

Je hebt de mogelijkheid je te specialiseren in het werken met specifieke doelgroepen. Bijvoorbeeld met behulp van een van de afstudeerrichtingen. Maar ook binnen het werkveld zijn er genoeg mogelijkheden om je te specialiseren.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 24 februari 2020
Aron Maij - Alumnus Oefentherapie - interview Intraverte

Wat zo mooi aan dit werk is dat kinderen midden in hun ontwikkeling zitten. Je kan dus veel bereiken en hen als kinderoefentherapeut handvatten meegeven voor de toekomst.

Lees verder