Hogeschool van Amsterdam

Jaar 3 en 4

Oefentherapie Mensendieck

Vanaf het derde jaar geef je meer richting aan je eigen profiel als oefentherapeut. Je kiest ervoor om een afstudeerrichting te volgen of kiest zelf hoe je jouw laatste twee jaar van de opleiding invult.

De laatste twee jaar van de opleiding staat in het teken van voorbereiding op de beroepspraktijk. Je volgt een minor en loopt twee keer een stage van twintig weken. Je sluit de opleiding af met een afstudeeronderzoek: de bachelor thesis.

Vanaf jaar 3 ga je meer richting geven aan jouw toekomstige beroep. Je kunt kiezen uit de onderstaande afstudeerrichtingen.    
 

  • Werk, Podiumkunst en Sport oefentherapie                   
  • Kinder en Jongeren oefentherapie
  • Chronische Pijn en Psychosomatische oefentherapie  
  • Geriatrie en Revalidatie oefentherapie 
  • Zwangerschap en Bekken oefentherapie             
  • Algemene oefentherapie                

Als je ervoor kiest om een afstudeerrichting te volgen zijn de minor (keuzeprogramma) in jaar 3, de stage en het afstudeerproject in jaar 4 aan de richting verbonden. Na afronding van de richting krijg je een aantekening op je diploma.

MINOR

Een minor is een keuzevak van een half jaar. Hiermee verbreed of verdiep je je kennis. Je kunt een minor binnen het interessegebied Gezondheid, Sport en welzijn volgen, maar ook bij een van de andere opleidingen van de HvA of elders. Voorbeelden van minoren zijn Global Health en Zorgtechnologie . En de minor premaster bewegingswetenschappen of gezondheidswetenschappen  biedt je de mogelijkheid om je al tijdens je bachelor Oefentherapie te kwalificeren voor directe start met een Master op de universiteit (VU) na het behalen van je diploma.

Studiegids

In de studiegids vind je meer informatie over je vakken.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 24 februari 2020