Hogeschool van Amsterdam

Jaar 2

Oefentherapie

In het tweede jaar ontwikkel je je verder tot een nieuwsgierige, creatieve en ondernemende oefentherapeut. Je leert zelfstandig kennis te vinden, te beoordelen en te onderbouwen en deze in te zetten bij complexere vraagstukken.

DE MENS EN ZIJN ZIEKTEN

Waar in het eerste jaar de gezonde mens centraal staat, is dat dit jaar de mens en zijn ziekten. Je leert het oefentherapeutisch handelen te verantwoorden naar jezelf, de cliënt of cliëntgroep, collega’s en zorgverzekeraars. Wil je goed kunnen verantwoorden dan heb je een basis van theoretische en methodische kennis nodig.

De volgende thema’s en ziekten komen aan bod: Neurologie, Orthopedie, Pathologie, Psychologie, omgaan met verschillende cliëntgroepen zoals zwangere vrouwen, kinderen en ouderen en wetenschappelijk onderzoek. In het tweede jaar loop je gedurende een periode van 20 weken een aantal dagen stage op een andere praktijkgerichte opleiding. Hier help je de studenten van deze opleiding met het voorkomen van blessures in hun (latere) beroepspraktijk

Aan het einde van het tweede studiejaar heb je genoeg kennis en ervaring opgedaan om aan de slag te gaan in de praktijk en stage te lopen als behandelend oefentherapeut.

Studiegids

In de studiegids vind je meer informatie over je vakken.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 12 december 2018