Hogeschool van Amsterdam

Bewegen zonder pijn: hoe dan?

Oefentherapie

Over de meeste bewegingen en houdingen denk je helemaal niet na; je maakt ze automatisch. Sommige van die beweeggewoontes zijn niet zo goed voor je lijf. Ze leveren rugklachten op, of bijvoorbeeld pijn in je nek of schouder. 

Een danser die niet kan dansen zonder stekende pijn in zijn voeten. Een muzikant die geen concert kan uitspelen zonder pijn in zijn arm. Een hockeyster die door pijnscheuten in haar knieën maar een halve wedstrijd kan spelen. Ga jij hen leren hoe zij slimmer kunnen bewegen, zodat de klachten afnemen en niet meer terugkomen?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Studenten en een docent Oefentherapie vertellen jou in deze video hoe zij dansers van de Academie Theater en Dans (AHK) leren hoe zij blessures kunnen genezen en voorkomen.

Hoe help jij mensen slimmer bewegen?

Als oefentherapeut analyseer je welk beweeggedrag bewegingsklachten veroorzaakt of verergert. Je leert cliënten bij het sporten en bewegen hun spieren anders te gebruiken of hun levensstijl zo aan te passen dat zij die klachten zelf kunnen verhelpen en in de toekomst voorkomen. Je helpt hen het plezier in bewegen terug te krijgen. 

Om dat voor elkaar ze krijgen, zet je als oefentherapeut niet alleen jouw kennis van spieren en botten in. Je bent vooral nieuwsgierig naar de persoon en hoe deze zijn lichaam en geest gebruikt in de omgeving waarin deze leeft en werkt. 

Kom naar de open avond op dinsdag 16 april! We laten je graag meer zien van onze opleiding. 

Studeren in Amsterdam

Met ruim 100.000 medestudenten, is Amsterdam dé studentenstad van Nederland. De stad bruist van ambitieuze mensen zoals jij en je vindt er alles voor een geweldige studententijd. De opleiding Oefentherapie bevindt zich in het Nicolaes Tulphuis, naast station Amsterdam Holendrecht. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 21 maart 2019