Master Social Work

Social Work. Master, deeltijd

Bent u een ambitieuze professional in de zorg, welzijn of samenlevingsopbouw? Wilt u uw onderzoeksvaardigheden ontwikkelen, complexe vraagstukken in uw vakgebied oplossen en daarmee uw praktijk verder professionaliseren? De deeltijd-masteropleiding Social Work biedt u de kans om naast uw werk de benodigde kennis en vaardigheden op te doen.

Video: Opleidingsmanager Joris en alumnus Ismail over de master

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat houdt de opleiding in?

Tijdens deze tweejarige master verbindt u praktische kennis en vaardigheden met theorie en beleid. Centraal staan de leerlijnen Social Work Theory, Praktijkgericht Onderzoek en Professionele Leerbegeleiding. De kennis is direct toepasbaar in uw werk; het ontwikkelen van oplossingen voor complexe vraagstukken uit uw eigen beroepspraktijk staat centraal in de opdrachten die u uitvoert.

Bekijk het studieprogramma

Na deze master

Met de master Social Work ontwikkelt u zich in twee jaar tot een senior professional die wetenschappelijke kennis en praktijkgericht onderzoek vertaalt naar het verbeteren van sociaal werk en het realiseren van veranderingen en verdere professionalisering binnen uw organisatie.

Na deze master

Wat zijn de toelatingseisen?

Om deel te nemen aan deze master heeft u een afgeronde bacheloropleiding (hbo of wo) op het gebied van sociaal werk. Daarnaast heeft u een relevante werkplek waar u met toestemming van uw werkgever opdrachten en onderzoek kunt uitvoeren.

Bekijk de toelatingseisen

Inschrijven

De master start september 2022. U wordt tot de master toegelaten als u aan de toelatingseisen voldoet én een positief advies krijgt naar aanleiding van uw entreegesprek. Vervolgens kunt u zich inschrijven tot en met 31 augustus 2022.

Bekijk de inschrijfprocedure

Waarom Social Work aan de HvA?

  • wisselwerking van theorie, praktijk, onderzoek en persoonlijke effectiviteit;
  • colleges door experts uit de praktijk en wetenschap;
  • samenwerking met het Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie;
  • in twee jaar uw internationaal erkende mastergraad.
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht