Master Pedagogiek

Pedagogiek. Master, deeltijd

Je bent leraar of hebt een baan in het pedagogisch landschap en je houdt van je vak. Maar wat als je wilt groeien? Of als je toe bent aan een stap in je carrière? De masteropleiding Pedagogiek stelt je in staat om inhoud te geven aan je ambities. Je kunt kiezen uit twee profileringen: Leren en Innoveren of Zorgcoördinatie.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Alumni Blikken Terug Master Pedagogiek deeltijd 

Wat houdt de opleiding in?

Je start de opleiding met de focus op de organisatie en de professional als motor en inspiratiebron. Daarnaast ervaar je in je eerste jaar de onderzoekmatige kant van je vakgebied. Je legt daarmee een basis voor het zelfstandig uitvoeren van onderzoek. Verder volg je onderwijs in je richting van je profilering. In jaar twee krijg je kennis en tools aangereikt rondom leiderschap en veranderkunde, adviseren van het management en begeleiden van je collega’s. Je rondt de opleiding af met een afstudeerprestatie in de vorm van een afstudeeronderzoek en een eindgesprek.

Bekijk het studieprogramma van Master Pedagogiek

Wat levert deze master je op?

De opleiding bereidt onder andere voor op een rol als teamleider, curriculumontwikkelaar, projectleider, beleidsmedewerker, coördinator, (intern) adviseur of begeleider binnen de pedagogische- en educatieve sector.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Master Pedagogiek

Wat zijn de toelatingseisen?

Je hebt een Bachelor of Education, een Bachelor of Social Work of een afgeronde bachelor/masteropleiding, in combinatie met een pedagogisch/didactische aantekening verkregen aan een hogeschool of universiteit, je hebt een werk- of stageplek in een pedagogische organisatie waar je minimaal acht uur per week activiteiten op het terrein van het hoger pedagogisch kader kunt uitvoeren. Je doorloopt de intakeprocedure.

Bekijk de toelatingsprocedure van Master Pedagogiek

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Meld je aan voor een informatiebijeenkomst. Stuur van tevoren je CV toe. Op de informatiebijeenkomst kun je nader kennis maken met medestudenten en docenten van de opleiding en is er uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen. Als de opleiding bij jouw leerwensen en vooropleiding past krijg je een uitnodiging om je in te schrijven voor de opleiding. Als je intakeprocedure met een positief advies wordt afgerond, krijg je een Bewijs van Toelating. Dit heb je nodig om je te kunnen inschrijven. Je schrijft je vervolgens in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 15 augustus 2022 zijn afgerond.

Bekijk de inschrijfprocedure van Master Pedagogiek
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding