Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Master Legal Management

De master Legal Management duurt twee jaar en is opgebouwd uit vier semesters.

In de eerste drie semesters volgt u colleges op het gebied van management en organisatie van juridische diensten en processen, en ontwikkelt u uw onderzoekvaardigheden. U krijgt trainingen in beroepsvaardigheden, zoals Rapporteren en Presenteren. Tevens heeft u trainingen binnen het vak Persoonlijk Leiderschap en u heeft individuele gesprekken met uw studiecoach. Het vierde semester staat in het teken van het afstuderen.

Studiereis

In het tweede jaar staat een studiereis op het programma. Ter inspiratie bezoeken we organisaties die laten zien hoe zij juridische diensten of processen inrichten en organiseren. Zoals een vooruitstrevend advocatenkantoor, een merkenbureau en het Legal Tech Lab aan de Universiteit van Helsinki. De reis duurt drie tot vier dagen en maakt u samen met uw groep en een docent. In het studiejaar 2021-2022 kan het zijn dat i.v.m. de corona-maatregelen de studiereis geen doorgang kan vinden. In dat geval bekijken we alternatieve mogelijkheden.

Praktijkonderzoek

Na het succesvol afronden van de eerste drie semesters, verricht u in het vierde semester een afsluitend onderzoek. Dit onderzoek voert u uit buiten uw eigen, directe beroepspraktijk. Het resultaat ervan draagt bij aan de verbetering van een situatie op het gebied van de organisatie en inrichting van juridische diensten en/of complexe juridische processen.

Studievorm

In de opleiding worden werkcolleges afgewisseld met trainingen, intervisie, individuele gesprekken met een studiecoach en het afsluitende praktijkonderzoek.

Video: alumnus Martine aan het woord

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 9 september 2021