Studieprogramma

Master Legal Management

De master Legal Management duurt twee jaar en is opgebouwd uit vier semesters.

In de eerste drie semesters volg je colleges op het gebied van management en organisatie van juridische diensten en processen, en ontwikkel je je onderzoekvaardigheden. Je krijgt trainingen in beroepsvaardigheden, zoals Rapporteren en Presenteren. Ook heb je trainingen binnen het vak Persoonlijk Leiderschap en heb je individuele gesprekken met je studiecoach. Het vierde semester staat in het teken van het afstuderen.

Studiereis

In het tweede jaar staat een studiereis op het programma. Ter inspiratie bezoeken we organisaties die laten zien hoe zij juridische diensten of processen inrichten en organiseren. Zoals een vooruitstrevend advocatenkantoor, een merkenbureau en het Legal Tech Lab aan de Universiteit van Helsinki. De reis duurt drie tot vier dagen en maak je samen met je groep en een docent. In het studiejaar 2022-2023 kan het zijn dat i.v.m. de corona-maatregelen de studiereis geen doorgang kan vinden. In dat geval bekijken we alternatieve mogelijkheden.

Praktijkonderzoek

Na het succesvol afronden van de eerste drie semesters, verricht je in het vierde semester een afsluitend onderzoek. Dit onderzoek voer je uit buiten je eigen, directe beroepspraktijk. Het resultaat ervan draagt bij aan de verbetering van een situatie op het gebied van de organisatie en inrichting van juridische diensten en/of complexe juridische processen.

Studievorm

In de opleiding worden werkcolleges afgewisseld met trainingen, intervisie, individuele gesprekken met een studiecoach en het afsluitende praktijkonderzoek.

Video: alumna Martine aan het woord

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 17 januari 2022