Master Structural Engineering deeltijd

Start studiejaar

Vanwege de coronamaatregelen gaat de start van jouw opleiding in september er anders uitzien dan eerdere jaren. Hier vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Met je HvA-ID en wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail toegestuurd krijgt nadat je je hebt ingeschreven.

Pas als je álle stappen van je inschrijving hebt voltooid, kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres, weet je zeker dat je inschrijving is afgerond. Check dus altijd goed of je de betaling van je collegegeld al hebt geregeld en of je alle verdere stappen hebt ondernomen om je inschrijving af te ronden.

Bekijk het stappenplan inschrijven.

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Log in met je HvA-ID en vind je rooster, info over je vakken, cijfers en mededelingen van je docenten. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Verder vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding . Een handig hulpmiddel wanneer je een vraag hebt over praktische informatie zoals ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding.
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

MijnHvApp

In de MijnHvApp zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

TIP: Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. inchecken in een HvA-gebouw, printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via mijnhvapas.nl . Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen.

Als je je collegekaart voor 3 september hebt aangevraagd, dan wordt deze binnen twee werkweken opgestuurd. Vraag je je collegekaart na 3 september aan, dan kun je het ophalen bij de Servicepunt van jouw campus. Je ontvangt een mail zodra het klaar ligt.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij de Servicepunt van jouw campus. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar ligt deze voor je klaar bij een Servicepunt. De locatie van jouw Servicepunt vind je in de A-Z-lijst onder Servicepunten en Klantenservicebalies.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel. Neem hiervoor contact op met de studentendecaan van je opleiding.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Kijk daar bij: ‘Heb je dyslexie?’

3. Je eerste dagen bij de HvA

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding.

Je kunt in de Leeuwenburg een kluisje huren voor €15,- per studiejaar.

• Voor het aanvragen en betalen of meer informatie kun je in de Leeuwenburg terecht bij het Servicepunt.
  • De kluisjes werken met een cijferslot.

Kijk voor meer informatie en de huurvoorwaarden in de A-Z.

4. Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

• Whatsapp: 06 – 2853 35 46 (werkdagen 10:00 - 16:30u.)
  • Formulier: Stel je vraag
  • Telefoon: 020 595 1405 (werkdagen tussen 09.30 - 13.30u)

Volg de HvA via de social media:

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 4 september 2020