Hogeschool van Amsterdam

Toelatingseisen

Master GGZ-Verpleegkunde

De opleiding tot GGZ-verpleegkundige is voor hbo-verpleegkundigen die al werken of die willen gaan werken in het GGZ-werkveld. Je wordt direct toegelaten als je over de juiste kwalificaties beschikt. In andere gevallen kun je meedoen aan een voorbereidende schakelprogramma.

Direct toelaatbaar

Je bent direct toelaatbaar tot het studiejaar 2021-2022 als je:

  • een bachelor diploma verpleegkunde en BIG-registratie hebt.
  • de hbo-v opleiding na 1 januari 2016 succesvol hebt afgesloten in vier jaar met een gemiddeld cijfer van 7,0 of hoger van de 60 studiepunten behaald in jaar 4. Heb je voor 1 januari 2016 je hbo-v opleiding afgerond? Dan is het volgen van het schakelprogramma een vereiste.
  • minimaal voor 16 uur per week werkzaam bent op een, voor de afstudeerrichting, relevante werkplek. Hierbij is het een vereiste dat de werkgever toestemming geeft om aan de praktijkopdrachten en masterthesis te werken. Met de werkgever wordt een overeenkomst gesloten voor de duur van de master.

Schakelprogramma

Je schrijft je in voor de schakelprogramma als je een HBO-V diploma hebt behaald:

  • vóór 1 januari 2016
  • na 1 januari 2016
  • en je gemiddelde cijfer in het laatste studiejaar (60 studiepunten) ligt lager dan een 7,0
  • en/of je hebt langer dan 4 jaar over je bachelor HBO-V gedaan

Bijspijkeren?

Ben je direct toelaatbaar maar heb je behoefte aan het bijspijkeren van je kennis? Dan kan je vrijwillig deelnemen aan het schakelprogramma, wanneer je de master gaat volgen. Kosten per cursus (Klinisch redeneren of EBP) zijn €100,- of beiden voor €150,-. Dit bedrag geldt wanneer je geen toetsen maakt. Wil je wel toetsen, dan geldt het reguliere tarief van €300,-.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 19 augustus 2021