Toelatingseisen

Master GGZ-Verpleegkunde

De opleiding tot master GGZ-verpleegkundige is voor hbo-verpleegkundigen die al werken of die willen gaan werken in het GGZ-werkveld. Je wordt direct toegelaten als je over de juiste kwalificaties beschikt. In andere gevallen kun je meedoen aan een voorbereidende schakelprogramma.

Direct toelaatbaar

Je bent direct toelaatbaar tot het studiejaar 2022-2023 als je:

  • een bachelor diploma verpleegkunde en BIG-registratie hebt.
  • de hbo-v opleiding na 1 januari 2017 succesvol hebt afgesloten met een gemiddeld cijfer van 7,0 of hoger van de 60 studiepunten voor jaar 4. Heb je voor 1 januari 2017 je hbo-v opleiding afgerond? Dan is het volgen van het schakelprogramma een vereiste.
  • minimaal voor 16 uur per week werkzaam bent op een, voor de afstudeerrichting, relevante werkplek. Hierbij is het een vereiste dat de werkgever toestemming geeft om aan de praktijkopdrachten en masterthesis te werken. Met de werkgever wordt een overeenkomst gesloten voor de duur van de master.

Schakelprogramma

Je schrijft je in voor het schakelprogramma als je een HBO-V diploma hebt behaald:

  • vóór 1 januari 2017
  • na 1 januari 2017
  • en je gemiddelde cijfer in het laatste studiejaar (60 studiepunten) ligt lager dan een 7,0

Bijspijkeren?

Ben je direct toelaatbaar maar heb je behoefte aan het bijspijkeren van je kennis? Dan kan je vrijwillig deelnemen aan het schakelprogramma, wanneer je de master gaat volgen. Kosten per cursus (Klinisch redeneren of EBP) zijn €100,- of beiden voor €150,-. Dit bedrag geldt wanneer je geen toetsen maakt. Wil je wel toetsen, dan geldt het reguliere tarief van €300,-.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 13 januari 2022