Master GGZ-Verpleegkunde

GGZ-Verpleegkunde. Master, deeltijd

De complexe zorgverlening aan psychiatrische cliënten thuis is bij uitstek het werkterrein van de verpleegkundige met een master GGZ-Verpleegkunde. Je past (wetenschappelijke) kennis toe in de ambulante GGZ en draagt bij aan de structurele versterking van deze zorgverlening. Hiermee zet jij je in voor goede zorg.

De verdere ambulantisering in de GGZ, nieuwe wetenschappelijke inzichten en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen maken vernieuwde en aangepaste werkwijzen van verpleegkundigen noodzakelijk. Dit vraagt om andere competenties dan voorheen.

Als afgestudeerde van de masteropleiding GGZ-Verpleegkunde ben je een ambulant werkende verpleegkundige die de rollen van ‘generalist’ en ‘specialist’ in zich verenigt. Door het academisch denk-, analyse- en kennisniveau draag je bij aan het optimaliseren van de ambulante GGZ, zowel in de directe patiëntenzorg, als door het verbeteren en wetenschappelijk onderbouwen van werkprocessen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat ga je leren?

De master GGZ-Verpleegkunde leidt op tot ambulant werkende master-verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Binnen de hands-on verpleegkunde werk je vanuit kennis over wat wetenschappelijk bewezen is en combineer je dit met de vaardigheden voor het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek.

Lees meer over het studieprogramma van de master GGZ-Verpleegkunde

Wat levert deze master je op?

Als afgestudeerde verpleegkundige met een master GGZ-Verpleegkunde (BIG artikel 3) functioneer je als een verpleegkundige die extra competenties bezit op het gebied van complexe ambulante GGZ-zorg. In tegenstelling tot de verpleegkundig specialist in de GGZ (BIG artikel 14) werkt je niet als regiebehandelaar, maar in een team als ambulant verpleegkundige. Deze master betekent een verdiepingsslag in het ontwikkelen van je kennis voor het verbeteren van kwaliteit van zorg.

Lees meer over de beroepsmogelijkheden na de master GGZ-Verpleegkunde

Wat zijn de toelatingseisen?

Ben je een hbo-verpleegkundige die werkt of wil werken in het GGZ-werkveld? Dan word je direct toegelaten als je over de juiste kwalificaties beschikt. In andere gevallen kun je meedoen aan een voorbereidende schakelprogramma.

Lees meer over de toelatingseisen voor de master GGZ-Verpleegkunde

Wanneer en hoe schrijf je je in?

De master start in september 2022, inschrijven verloopt via Studielink. Je inschrijving is compleet wanneer je voldoet aan de toelatingseisen, je een opleidingsplek hebt op een relevante werkplek en het collegegeld betaald is.

Lees meer over inschrijven voor de master GGZ-Verpleegkunde
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid