Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Maritiem Officier

Schrijf je in op uiterlijk 1 juni 2020 voor studiejaar 2020-2021. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

De studiekeuzecheck van Maritiem Officier zal plaatsvinden op onderstaande data:

  • Dinsdag 24 maart
  • Dinsdag 23 juni
  • Dinsdag 1 juli

Houd alvast rekening in je agenda met deze datum. Zodra je een inschrijfverzoek hebt ingediend, ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor deze datum.  

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Ter voorbereiding op de studiekeuzecheckdag maak je huiswerk. Dat huiswerk kun je downloaden zodra je je mail over het exacte programma hebt ontvangen.

Voor de studiekeuzecheckdag krijg je huiswerk. Op de dag zelf krijg je eerst twee interactieve colleges van elk een half uur. Een over de techniek aan boord van een schip en een over het veilig laden. Na een pauze wordt de brugsimulator gedemonstreerd. Daarna volgt een gesprek over het huiswerk en de vragenlijst die je hebt ingevuld na de aanmelding voor de studiekeuzecheck. Dit gesprek wordt in kleine groepjes gevoerd.

Zonder deelname aan de studiekeuzecheck heb je geen toelatingsrecht tot de opleiding.

Je ontvangt na twee weken een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga je ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen. Het advies is gebaseerd op de kwaliteit van het gemaakte huiswerk en je motivatie voor de opleiding.

Het kabinet heeft alle hogescholen en universiteiten opgeroepen om alle onderwijsactiviteiten en evenementen op locatie stil te leggen. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Hierdoor zullen er tot 1 juni 2020 geen studiekeuzecheckdagen bij ons op locatie plaatsvinden.

Mocht je je opgegeven hebben voor een studiekeuzecheckdag in maart, april of mei dan word je vanzelf ge├»nformeerd over het vervangende digitale programma.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via het digitaal loket.

Heb je na het lezen van de veelgestelde vragen toch nog een vraag? Stel je vraag dan aan het Onderwijsbureau via het digitaal loket.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 25 maart 2020