Hogeschool van Amsterdam

Maritiem Officier voltijd

Start studiejaar

Vanwege de coronamaatregelen gaat de start van jouw opleiding in september er anders uitzien dan eerdere jaren. Hier vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Een goede voorbereiding op je studiekeuze, vergroot de kans dat je je studie succesvol afrondt. Met de studiekeuzecheck weet je zeker dat je een opleiding kiest die bij je past. De studiekeuzecheck is daarom een verplicht onderdeel van de inschrijving voor het eerste jaar van elke voltijdopleiding en geldt voor alle aankomende studenten.

Pas als je álle stappen van je inschrijving hebt voltooid, kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres, weet je zeker dat je inschrijving is afgerond. Check dus altijd goed of je de betaling van je collegegeld al hebt geregeld en of je alle verdere stappen hebt ondernomen om je inschrijving af te ronden. Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven? Trek je overige verzoeken in via Studielink.

Bekijk het stappenplan inschrijven.

Met je HvA-ID en wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail toegestuurd krijgt nadat je je hebt ingeschreven.

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Log in met je HvA-ID en vind je rooster, info over je vakken, cijfers en mededelingen van je docenten. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Verder vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding . Een handig hulpmiddel wanneer je een vraag hebt over praktische informatie zoals ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding.
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

MijnHvApp

In de MijnHvApp zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Boekenlijst

De boekenlijst van deze opleiding vind je op deze pagina van Studystore.

TIP: Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Leerjaar

Blok

Vak

Omschrijving

Bedrag indicatie

Opmerkingen

Jaar 1 1, 2 en 3 Mathematics & Physics Mathematics and Physics pakket Sowiso ca. € 100,00 Aanschaffen op aangeven en overleg met docent
Jaar 1 1, 2 en 3 Mathematics & Physics Matlab & Simulink Student Suite ca. € 100,00 Aanschaffen op aangeven en overleg met docent
Jaar 1 1, 2 en 3 Mathematics & Physics Wiskunde voor het hoger onderwijs deel a € 58,50 Individueel op aangeven van de docent bij problemen met de digitale lesstof
Jaar 1 1, 2 en 3 Mathematics & Physics Wiskunde voor het hoger onderwijs deel b € 75,75 Individueel op aangeven van de docent bij problemen met de digitale lesstof
Jaar 1 Multimeter voor elektrotechniek/elektronica - Conrad art. nummer 1647180 € 51,58 https://www.conrad.nl/p/voltcraft-vc-20-multimeter-digitaal-spatdicht-ip54-cat-iv-600-v-weergave-counts-4000-516020
Jaar 1 1,2,3 en 4 Online colleges Headset Logitech H340 € 38,42 Aanschaffen in verband met online colleges / model en prijs is een indicatie
Jaar1 Voor de praktijk en de snuffelstage bij Stena Line is nodig: een overall, veiligheidsschoenen en veiligheidsbril ca. € 100,00 In overleg met docent
Jaar 2 2 en 3 Beheer van Automatische Systemen 1 en 2 Microcontroller + toebehoren ca. € 100,00 Aanschaffen op aangeven en overleg met docent
Jaar 2 2 en 3 Beheer van Automatische Systemen 1 en 2 Capita Selecta tbv. Automatisering ca. € 100,00 Aanschaffen op aangeven en overleg met docent
Jaar 2 Multimeter voor elektrotechniek/elektronica - Conrad art. nummer 1647180 € 65,99 https://www.conrad.nl/p/voltcraft-vc251-trms-multimeter-kalibratie-fabrieksstandaard-zonder-certificaat-cat-iii-600-v-weergave-counts-200-1647180

edere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. inchecken in een HvA-gebouw, printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via mijnhvapas.nl . Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen.

Als je je collegekaart voor 3 september hebt aangevraagd, dan wordt deze binnen twee werkweken opgestuurd. Vraag je je collegekaart na 3 september aan, dan kun je het ophalen bij de Servicepunt van jouw campus. Je ontvangt een mail zodra het klaar ligt.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij de Servicepunt van jouw campus. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar ligt deze voor je klaar bij een Servicepunt. De locatie van jouw Servicepunt vind je in de A-Z-lijst onder Servicepunten en Klantenservicebalies.

De groepsindeling wordt bekend gemaakt tijdens de introductie. Wanneer de groepsindeling bekend is, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl . Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De lessen starten op maandag 14 september. De introductie vindt plaats in de week van 24 augustus t/m 28 augustus. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Ben jij de eerste in je gezin die gaat studeren in het hoger onderwijs? Dan komt er veel op je af. Tijdens HvA Tune In zorgen we samen voor een goede start.

Projectmatig werken, huiswerk en tentamens maken: een hbo-opleiding vraagt om kennis, vaardigheden en vooral doorzettingsvermogen. Tijdens 19, 20 en 21 augustus maak je alvast kennis met het hbo in de vorm van interactieve workshops, een escaperoom-challenge en netwerklunches. Thema’s die zoal aan bod komen zijn:

  • hbo-vaardigheden
  • samenwerken in projectgroepen
  • plannen
  • informatie en hulp zoeken
  • netwerken

Ook deelt een oudejaarsstudent zijn ervaring met het studeren op het hbo. Deelname is geheel kosteloos en er is plek voor 70 deelnemers.

Ben je geïnteresseerd? Ga naar www.hva.nl/tune-in voor meer informatie en meld je aan.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel. Neem hiervoor contact op met de studentendecaan van je opleiding.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Kijk daar bij: ‘Heb je dyslexie?’

3. Je eerste dagen bij de HvA

Maandag 31 augustus kom je op de Leeuwenburg om een aantal praktische zaken te zien en regelen. Neem hiervoor een opgeladen laptop mee. De revue passeren o.a. email, SIS, digitale leeromgeving Brightspace en de bibliotheek.

Studenten die nog niet in een projectgroep zijn ingedeeld, kunnen zich om 09:50 uur melden in lokaal A6.06. Deze studenten varen op vrijdag 4 september mogelijk nog mee met de Gyrinus.

Studenten die op 31 augustus niet aanwezig zijn worden dringend verzocht contact op te nemen met B. Pirovano (b.v.pirovano@hva.nl).

Eerste lesdag

De eerste lesdag is maandag 14 september.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding.

Je kunt in de Leeuwenburg een kluisje huren voor €15,- per studiejaar.

  • Voor het aanvragen en betalen of meer informatie kun je in de Leeuwenburg terecht bij het Servicepunt.
  • De kluisjes werken met een cijferslot.

Kijk voor meer informatie en de huurvoorwaarden in de A-Z.

4. Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

  • Whatsapp: 06 – 2853 35 46 (werkdagen 10:00 - 16:30u.)
  • Formulier: Stel je vraag
  • Telefoon: 020 595 1405 (werkdagen tussen 09.30 - 13.30u)

Volg de HvA via de social media:

Gepubliceerd door  Amstelcampus 26 augustus 2020