Hogeschool van Amsterdam

Verder studeren

Maritiem Officier

Na de succesvolle afronding van de opleiding Maritiem Officier, mag je jezelf Bachelor of Science noemen. Je kunt gaan werken, maar je kunt ook kiezen voor een vervolgstudie.

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De universiteiten geven bij hun opleidingen aan of je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen gesteld worden.

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan doen en aan welke hogeschool of universiteit. De hogescholen en universiteiten geven bij hun opleidingen aan of en onder welke voorwaarden je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen gesteld worden. Bij doorstroom van een hbo-bachelor naar een wo-master is bijna altijd sprake van een doorstroom- en schakelprogramma.

Na je studie kun je bijvoorbeeld de master Maritieme Techniek aan de TU Delft gaan volgen of een master in de Nautische Wetenschappen aan de Hogere Zeevaartschool Antwerpen.

Als je kapitein wilt worden moet je een cursus Scheepsmanagement van twee weken volgen met daarin aandacht voor managementvaardigheden op zowel nautisch als technisch terrein (inclusief de veiligheid aan boord).

Na een aantal jaren werkervaring kun je ook de master of Marine Shipping Innovations doen aan het Maritiem Instituut Willem Barentsz. 

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 27 september 2019