Hogeschool van Amsterdam

Stages en projecten

Maritiem Officier

Je loopt twee keer een zeestage van vijf maanden aan boord van een schip. Je bezoekt bedrijven en doet beroepsopdrachten.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Per blok doe je een beroepsopdracht die aansluit bij de vakken en eventueel je afstudeerrichting (vanaf jaar 2). Daarnaast bezoek je bedrijven en doe je mee met excursies.


Voorbeelden:

  • Het meevaren van Hoek van Holland naar Harwich met de Stena Line. Per keer gaan er acht studenten mee. Aandacht voor brug en machinekamer.
  • Hoe maak je een schip weer vaarklaar als dit maanden uit de vaart is, bijvoorbeeld door de recessie? Hoe zit het met de motoren, de elektriciteit en water?
  • Met een loods mee in IJmuiden, bijvoorbeeld een schip veilig de Amsterdamse haven binnen laten varen.
  • Het plannen van een zeereis, bijvoorbeeld van Rotterdam naar New York. Welke route neem je, welke kaarten heb je nodig, hoeveel brandstof heb je nodig, hoe wordt het weer?
  • Een excursie naar de luxe cruiseschepen van de Holland America Line bij de Passengers Terminal Amsterdam.

Ook worden presentaties gehouden door en bij bedrijven, bijvoorbeeld bij overslagbedrijf OBA en het bedrijf Imtech Marine en Offshore voor een presentatie over geïntegreerde brugsystemen en digitale automatisering aan boord van schepen.

Een paar voorbeelden van (afstudeer)stages:

Je kunt stage lopen aan boord van een cruiseschip, een bulkcarrier, een tanker of bijvoorbeeld een containerschip. Je analyseert bijvoorbeeld een vraag of een probleem relevant voor het schip en/of de rederij en je brengt advies uit. Over geïntegreerde brugsystemen, ballastsystemen, laadgerei, energiebesparing, of verwerking van sanitair afvalwater aan boord. In jaar 4 schrijf je er een afstudeerscriptie over en presenteer je het aan de opleiding.

Waar zitten onze studenten?

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 8 maart 2019