Studielast

Ad Logistiek voltijd

Als student bij de Hogeschool van Amsterdam neem je verantwoordelijkheid over je eigen leren en professioneel handelen. De contacttijd bij de opleiding bestaat uit drie tot vier dagen op de HvA van circa negen tot vier. Tijdens je aanwezigheid werk je aan opdrachten, volg je werkcolleges en kun je gebruik maken van begeleiding.

Contacttijd

Het aantal uren dat je wekelijks besteedt aan de opleiding is 40 uur en bestaat uit contacttijd en zelfstudie. Contacttijd kan bestaan uit colleges, praktijklessen of begeleiding. Daarnaast dien je rekening te houden met circa 15 á 20 uur zelfstudie per week waarbij je werkt aan projecten en opdrachten. In deze tijd bereid je ook je lessen voor en leer je voor de tentamens.

Bindend Studieadvies (BSA)

In het eerste studiejaar moet je minimaal 45 studiepunten halen om door te mogen naar het tweede studiejaar. Haal je dit minimale aantal studiepunten niet, dan geeft de HvA je, met inachtneming van persoonlijke omstandigheden, een afwijzend bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt gaan met de opleiding.

5 maart 2021