Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Logistiek

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Logistiek. Dit is de zogeheten CROHO-naam (80148). Kijk voor meer informatie over CROHO-benamingen en accreditatie op nvao.nl (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Voor studiejaar 2022-2023 kun je je vanaf 1 oktober 2021 tot uiterlijk 1 mei 2022 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het voor de opleiding helaas niet meer mogelijk om de studiekeuzecheck op locatie aan te bieden. De studiekeuzecheck is nog steeds een verplicht onderdeel van het inschrijfproces en is omgezet naar een online studiekeuzecheck.

Het programma bestaat uit een huiswerkopdracht en een (online) studiekeuzedag. Deze dag bestaat uit het volgen van een les, het maken van een opdracht en de bespreking van de opdracht. Eventueel volgt nog een studiekeuzegesprek met een docent van de opleiding.

  • 13 juni 2022
  • 27 juni 2022

De studiekeuzecheck start om 15.00 uur.

Zodra je een inschrijfverzoek hebt ingediend, ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je kunt aanmelden voor een van deze data.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Twee weken voor jouw studiekeuzecheck ontvang je een voorbereidende huiswerkopdracht en op de datum zelf vindt de digitale bijeenkomst plaats.

Kies dus voor een datum waarop en waar rond je de tijd hebt om hiermee bezig te gaan.

Als je een inschrijfverzoek hebt ingediend, ontvang je half januari een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en de planner.

Via de planner kies je de datum waarop je het college volgt. Twee weken voor deze datum ontvang je je huiswerk. Houdt hier dus rekening mee tijdens het plannen.

Twee weken voor de door jou gekozen datum ontvang je informatie over de voorbereidende huiswerkopdracht.

Op de datum zelf vindt een introductie-college plaats. Daarna ga je in kleinere groepen uiteen om kennis te maken en het huiswerk te bespreken. Ook maak je samen een groepsopdracht. We sluiten de middag gezamelijk weer af.

Twee weken na je studiekeuzecheck ontvang je een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga je ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen. Het advies is gebaseerd op de kwaliteit van het het gemaakte opdracht en het resultaat van de toets.

Heb je na het lezen van de veelgestelde vragen toch nog een vraag? Stel je vraag dan aan het Onderwijsbureau via het digitaal loket.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 27 september 2021