Ad Logistiek voltijd

Associate degree, voltijd

De Logistieke wereld is de laatste jaren sterk aan verandering onderhevig. Wanneer je vandaag een pakketje bestelt, heb je het soms dezelfde dag al in huis. Doorlooptijden worden korter, voorraden lager en de CO2-uitstoot moet minder. Bovendien ontstaan er nieuwe servicemodellen, zoals thuisbezorgen en klantspecifieke leveringen, waardoor de logistieke kosten snel oplopen. Wil jij je verdiepen in de logistiek achter de productie en distributie van goederen en wil je weten hoe je die in de toekomst kunt verbeteren? Dan is de tweejarige Associate degree Logistiek iets voor jou.

Wat is een Associate degree?

Ben je op zoek naar een praktijkgerichte opleiding waarbij je in twee jaar een hbo-diploma haalt, zonder dat je eerst vier jaar hoeft te studeren? Met een Associate degree leiden we je in twee jaar op voor een beroep dat aansluit bij de praktijk. Nadat je de opleiding hebt afgerond, krijg je een wettelijk erkend hbo-diploma met de graad Associate degree.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat ga je leren?

Met de opleiding Ad Logistiek leer je hoe je aan de hand van data en ervaringen uit het werkveld (internationale) logistieke processen kunt plannen en verbeteren. Je hebt hierbij oog voor duurzaamheid, servicegerichtheid, interculturele aspecten en de belangen van alle betrokkenen in de logistieke keten. Met behulp van geavanceerde software leer je hoe je de distributie van goederen plant en hoe je de ideale voorraadhoogtes creëert. Ook leer je hoe je goed leiding kunt geven aan medewerkers bij logistieke processen.

Bekijk het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

In Nederland is een groot tekort aan praktijkgerichte logistieke professionals. Na deze opleiding kun je aan de slag als transportplanner, voorraadplanner, supply planner, demand planner, teamleider of supervisor, warehousemanager of supply chain coördinator in een breed scala aan logistieke organisaties. Dit zijn niet alleen logistieke bedrijven en grote retailorganisaties, maar ook groothandelsbedrijven en andere organisaties waarbij logistiek een belangrijke ondersteunende pijler is van het dagelijkse proces.

Bekijk de mogelijkheden

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een mbo-diploma (niveau 4) of havo- of vwo-diploma. Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de juiste vooropleidingseisen, dan kun deelnemen aan een toelatingsassessment in de vorm van de 21+ toets.

Bekijk de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt circa 3 werkdagen in beslag. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van ons en krijgt een studiekeuzeadvies.

Schrijf je in
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek