Toelatingseisen

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een mbo-diploma (niveau 4) of havo- of vwo-diploma. Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de juiste vooropleidingseisen, dan kun je deelnemen aan een toelatingsassessment in de vorm van de 21+ toets. Om tot de deeltijdopleiding te worden toegelaten moet je tenminste 16 uur per week werkzaam zijn in een logistieke functie waarbij er binnen de organisatie voldoende mogelijkheden zijn om de leerresultaten te behalen. Omdat een belangrijk deel van het leren plaatsvindt in de beroepspraktijk waar je werkzaam bent, beoordelen wij voor aanvang van de studie jouw werkplek.

MBO

Met een mbo-diploma niveau 4 voorzien van een diplomadatum vóór 1 september 2022 kun je een hbo-opleiding starten in studiejaar 2022-2023. Er zijn geen aanvullende eisen. Er worden geen vrijstellingen verleend voor op het mbo behaalde vakken.

Let op! Heb jij je voor 1 mei ingeschreven voor een hbo-opleiding aan de HvA, maar heb je door de coronamaatregelen een kleine studievertraging opgelopen? En krijg je daardoor niet vóór 1 september je mbo-diploma? Dan kun je met een positief afrondingsadvies van jouw mbo-opleiding in september toch starten met je hbo-opleiding. Lees hier wat je daarvoor moet doen.

BUITENLANDS DIPLOMA

Heb je een buitenlands diploma, dan moet jouw diploma gewaardeerd worden door de HvA. Naast een geschikt diploma, geldt voor Nederlandstalige opleidingen dat je alle vier de onderdelen van het Staatsexamen Nederlands als Tweede Taal, niveau II (NT2) behaald hebt. Meer informatie over diplomawaardering.

21 JAAR OF OUDER

Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek.

TAALSCHAKELTRAJECT

Wil je je voorbereiden op het Staatsexamen NT2 programma II en/of mis je een vak op je buitenlandse diploma (minimaal havo 5-niveau), dan kun je een voorbereidend traject volgen: het Taalschakeltraject.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 5 april 2022