Hogeschool van Amsterdam

Jaar 1

Logistics Management

In jaar 1 ontdek je dat de klant steeds veeleisender wordt. Niet alleen op het gebied van productkwaliteit en prijs, maar vooral ook op het gebied van productbeschikbaarheid en service. Doordachte logistiek houdt het bedrijfsleven scherp: logistiek maakt waar wat er bij marketing beloofd wordt.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

In jaar 1 maak je kennis met logistiek en met de veelzijdige markt en met fysieke distributie.

  • Je leert meer over de organisatie en haar omgeving.
  • Je krijgt rekenvaardigheden, Nederlands en Engels.
  • Je leert hoe je logistieke processen kunt plannen, aansturen en beheersen.
  • Je leert hoe je voorraden kunt managen en je leert hoe je zo kostenefficiënt mogelijk inspeelt op de wensen van de klant.
  • Je leert ook omgaan met data (analyse en rapportage) en je kunt een presentatie geven over een logistiek onderwerp.

Project in jaar 1: Nederlandse fietsfabrikant in het Verre Oosten

De Amsterdamse fietsfabrikant van Moof maakt fietsen in Taiwan en verstuurt deze over de hele wereld. Bij Materials Management leer je hoe je een dergelijke productieketen moet plannen. Als je een complete fiets op tijd bij de klant wil krijgen: wanneer moet je dan het frame, de wielen en het zadel maken? Je maakt en presenteert een productieplanning.

Aan het einde van jaar 1 leer je hoe je met strategische inkoopbeslissingen kunt bijdragen aan een duurzame economie. Ook leer je meer over het onderwerp procesverbetering.

Lees meer over de vakken per studiejaar in de studiegids.

Bindend studieadvies

In het eerste studiejaar moet je bij de HvA 60 studiepunten halen. Haal je minder dan 50 studiepunten, dan geeft de HvA je een afwijzend bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt gaan met de opleiding. Samen met je studiebegeleider bespreek je dan bij welke andere opleiding je eventueel meer op je plek bent. Een studiepunt staat voor 28 uur studietijd. Lees meer over de BSA-norm.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 18 november 2019