Hogeschool van Amsterdam

Logistics Engineering voltijd

Start studiejaar

Vanwege de coronamaatregelen gaat de start van jouw opleiding in september er anders uitzien dan eerdere jaren. Hier vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Een goede voorbereiding op je studiekeuze, vergroot de kans dat je je studie succesvol afrondt. Met de studiekeuzecheck weet je zeker dat je een opleiding kiest die bij je past. De studiekeuzecheck is daarom een verplicht onderdeel van de inschrijving voor het eerste jaar van elke voltijdopleiding en geldt voor alle aankomende studenten.

Meer informatie over de studiekeuzecheck.

Pas als je álle stappen van je inschrijving hebt voltooid, kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres, weet je zeker dat je inschrijving is afgerond. Check dus altijd goed of je de betaling van je collegegeld al hebt geregeld en of je alle verdere stappen hebt ondernomen om je inschrijving af te ronden. Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven? Trek je overige verzoeken in via Studielink.

Bekijk het stappenplan inschrijven.

Met je HvA-ID en wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail toegestuurd krijgt nadat je je hebt ingeschreven.

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Log in met je HvA-ID en vind je rooster, info over je vakken, cijfers en mededelingen van je docenten. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Verder vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding . Een handig hulpmiddel wanneer je een vraag hebt over praktische informatie zoals ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding.
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

MijnHvApp

In de MijnHvApp zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Boekenlijst

De boekenlijst van Logistics Engineering vind je op deze pagina van Studystore.

TIP: Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Leerjaar

Omschrijving

Verplicht

Bedrag indicatie

Opmerkingen

1 Licentie HogeschoolTaal Ja € 55,00 Aanschaf via HvA
1 Excursies Nee € 20,00
2 Licentie The Fresh Connection (eigen bijdrage student) Ja € 30,00 Aanschaf via HvA
3 Inkoop & supply management ja € 60,00
alle Licentie HogeschoolTaal Ja € 55,00 Aanschaf via HvA
1 Excursies Nee € 20,00
Syllabi. Minor Int. Business in Main Port and City Logistics Ja € 30,00 Aanschaf via HvA
2 ISC studiereis Hamburg ja € 200,00 Aanschaf via HvA

edere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. inchecken in een HvA-gebouw, printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via mijnhvapas.nl . Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen.

Als je je collegekaart voor 3 september hebt aangevraagd, dan wordt deze binnen twee werkweken opgestuurd. Vraag je je collegekaart na 3 september aan, dan kun je het ophalen bij de Servicepunt van jouw campus. Je ontvangt een mail zodra het klaar ligt.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij de Servicepunt van jouw campus. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar ligt deze voor je klaar bij een Servicepunt. De locatie van jouw Servicepunt vind je in de A-Z-lijst onder Servicepunten en Klantenservicebalies.

De groepsindeling wordt bekend gemaakt tijdens de online introuductie op 24 augustus. Wanneer de groepsindeling bekend is, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl . Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De lessen starten op maandag 31 augustus. De introductie vindt plaats in de week van 24 augustus t/m 28 augustus. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Ben jij de eerste in je gezin die gaat studeren in het hoger onderwijs? Dan komt er veel op je af. Tijdens HvA Tune In zorgen we samen voor een goede start.

Projectmatig werken, huiswerk en tentamens maken: een hbo-opleiding vraagt om kennis, vaardigheden en vooral doorzettingsvermogen. Tijdens 19, 20 en 21 augustus maak je alvast kennis met het hbo in de vorm van interactieve workshops, een escaperoom-challenge en netwerklunches. Thema’s die zoal aan bod komen zijn:

  • hbo-vaardigheden
  • samenwerken in projectgroepen
  • plannen
  • informatie en hulp zoeken
  • netwerken

Ook deelt een oudejaarsstudent zijn ervaring met het studeren op het hbo. Deelname is geheel kosteloos en er is plek voor 70 deelnemers.

Ben je geïnteresseerd? Ga naar www.hva.nl/tune-in voor meer informatie en meld je aan.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel. Neem hiervoor contact op met de studentendecaan van je opleiding.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Kijk daar bij: ‘Heb je dyslexie?’

3. Je eerste dagen bij de HvA

Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen die bekend zijn gemaakt op de persconferentie van 6 augustus zijn we aan het onderzoeken of de introductiedag kan plaatsvinden zoals hieronder vermeld. Houd deze site goed in de gaten zodat je op de hoogte bent van eventuele wijzigingen.

De introductie van Logistiek vindt plaats in de week van 24 t/m 28 augustus. Deze bestaat uit een offline en een online programma. Voor je gaat starten met de introductie en de studie, is het van belang dat je je inschrijft voor de klassenlijst.

Schrijf je voor 24 augustus in op de klassenlijst

Je kunt je nu al inschrijven op de klassenlijst op BrightSpace. Dit doe je via deze link: Klassenlijst Logistiek - BrightSpace. Op de klassenlijstpagina, klik je dan op “Deelnemen aan groep”.

Online introductie: 24 augustus

Op maandag 24 augustus om 11.00 uur is het online Introductiecollege. Hier krijg je o.a. uitleg over je rooster, de opzet van het lesprogramma in online en offline lessen.

Het introductiecollege volg je online via Brightspace. Gebruik hiervoor deze link van Microsoft Teams: Deelnemen aan Introductie Logistiek – MS Teams

Op maandag 24 augustus hoor je aan het eind van de dag in welke klas je ingedeeld bent en dus ook op welk moment jouw offline introductie plaatsvindt. Je weet dan ook hoe je lesrooster er uit gaat zien.

Offline introductie: 26 of 27 augustus

Op 26 en 27 augustus zijn onze offline introducties gepland. We doen dit in drie groepen van steeds 60 studenten. Deze groepen zijn weer verdeeld in klassen van 12 studenten waarbij studenten uit hetzelfde postcodegebied bij elkaar in een klas worden geplaatst.

Tijdens deze offline introductie maak je kennis met je medestudenten, je mentor, studentmentor en een aantal docenten waar je les van zult krijgen. De offline introductie bestaat uit een sportief spelprogramma bij Café Oerknal. Het adres: Science Park 306 in Amsterdam. Afhankelijk van het dagdeel waarop je dit programma volgt wordt deze introductie afgesloten met een lunch of een BBQ. De lunch en BBQ zijn volledig halal en er zijn ook vegetarische gerechten.

Deze activiteiten vinden plaats op woensdag 26 augustus 9.00-13.00 uur of 14.00- 18.00 uur of donderdag 27 augustus 14.00- 18.00 uur. Houd deze momenten alvast vrij in je agenda.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding.

Je kunt in de Leeuwenburg een kluisje huren voor €15,- per studiejaar.

  • Voor het aanvragen en betalen of meer informatie kun je in de Leeuwenburg terecht bij het Servicepunt.
  • De kluisjes werken met een cijferslot.

Kijk voor meer informatie en de huurvoorwaarden in de A-Z.

4. Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

  • Whatsapp: 06 – 2853 35 46 (werkdagen 10:00 - 16:30u)
  • Formulier: Stel je vraag
  • Telefoon: 020 595 1405 (werkdagen tussen 09.30 - 13.30u)

Volg de HvA via de social media:

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 26 augustus 2020