Hogeschool van Amsterdam

Jaar 1

Logistics Engineering

Je maakt kennis met logistiek en met de veelzijdige markt en met fysieke distributie. Ook leer je meer over de organisatie en haar omgeving. En je krijgt rekenvaardigheden, Nederlands en Engels. 

In de tweede helft van jaar 1 leer je hoe je logistieke processen, in het bijzonder bedrijfsinterne processen, kunt plannen, aansturen en beheersen. Je leert hoe je voorraden kunt managen en hoe je zo kostenefficiënt mogelijk inspeelt op de wensen van de klant. De omgeving waarin je als logisticus werkt verandert snel en daarom leer je meer over waardecreatie en krijg je inzicht in de bijbehorende kosten. Je weet hoe je omgaat met data (analyse en rapportage) en je kunt een presentatie geven over een logistiek onderwerp.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Aan het einde van jaar 1 leer je hoe je met strategische inkoopbeslissingen kunt bijdragen aan een duurzame economie. Ook leer je meer over het onderwerp procesverbetering.

Tijdens je stage- en afstudeerperiode ben je bezig met de vraag: hoe verbeter je de logistieke operatie? Hoe verminder je als bedrijf het aantal fouten, verkort je de doorlooptijd of verbeter je de leverbetrouwbaarheid? En wat kun je als organisatie nog meer doen om de klant tevreden te houden? Verschillende procesverbetermethoden en -technieken staan centraal, je maakt kennis met onderzoeksmethoden- en technieken en je past deze kennis toe in een onderzoek naar procesverbetering.

 

 

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 2 mei 2019