Hogeschool van Amsterdam

Leraar Wiskunde

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Wiskunde. Bachelor, voltijd

Word je enthousiast van wortels en priemgetallen? Wil je jongeren leren de kans op een miljoen in de Staatsloterij te berekenen? Dan is de opleiding Leraar Wiskunde iets voor jou! Als leraar wiskunde laat je leerlingen zien hoe leuk en praktisch wiskunde is en motiveer je hen voor je vak.

De tweedegraads lerarenopleidingen rusten op drie pijlers: werkplekleren; vakkennis en vakdidactiek; de professionele ontwikkelingslijn. In de professionele ontwikkelingslijn krijg je elk semester een beroepsopdracht waarin je de theorie over didactiek en pedagogiek direct leert toepassen tijdens je stage bij een opleidingsschool. We noemen deze combinatie van werken en leren ‘werkplekleren’. In het tweede en derde jaar verdiep je je vakkennis en je didactische, onderwijskundige en pedagogische kennis. Ook kies je in het derde jaar een minor en één van de afstudeerrichtingen algemeen vormend of beroepsgericht onderwijs. In het vierde jaar studeer je af met een LiO-stage (Leraar in Opleiding), een praktijkonderzoek en een landelijke kennistoets.

Lees meer

Als tweedegraads leraar wiskunde kun je lesgeven in het vmbo, mbo en in de onderbouw havo/vwo.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo of mbo-4. Extra eisen staan in het toelatingsschema.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 juni in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding
Mark Wormhoudt - Student Leraar Wiskunde voltijd

Je krijgt gereedschap aangereikt dat je later kunt gebruiken als je voor de klas gaat staan. Precies wat je zou willen van een lerarenopleiding!

Lees verder