Leraar Wiskunde

Master, deeltijd

Welkom op de informatiepagina over de masteropleiding Leraar Wiskunde. Deze opleiding zou de eerste stap naar een enerverende nieuwe wending in jouw loopbaan kunnen betekenen, namelijk lesgeven en examineren in de bovenbouw van havo/vwo. Heb je de ambitie om je eerstegraadsbevoegdheid te gaan halen, waarmee je je vakkennis verdiept en je vakdidactische kwaliteiten vergroot? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze masteropleiding is vooral gericht op tweedegraadsleraren Wiskunde, maar staat ook open voor wo-bachelors wiskunde (of een aanverwant vak) met een aanstelling als leraar. Voor hen is een aangepast programma mogelijk.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Master Leraar Wiskunde deeltijd: Iets voor jou?

Wat houdt de opleiding in?

Het studieprogramma omvat drie onderdelen. Je wordt expert in je schoolvak, gevorderd vakdidacticus en onderzoekend professional in je eigen schoolorganisatie. Na het afronden van deze master is je kennis up-to-date en klaar voor gebruik in de bovenbouw. Je kunt je vak plaatsen in een breder perspectief en er met een wetenschappelijke bril naar kijken. Ook kun je deze inzichten vertalen naar concrete lessituaties gericht op bovenbouwleerlingen en kun je met een onderzoekende houding je eigen lespraktijk kritisch analyseren en verbetertrajecten voorstellen.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Wiskunde Master deeltijd

Wat levert deze master je op?

Met jouw diploma op zak kun je het vak Wiskunde geven en examens afnemen in de bovenbouw van havo en vwo. Je bent bevoegd voor de vakken Wiskunde A, B, C, D en het vak Natuur, Leven & Techniek (NLT). Recent is daar ook het onderdeel rekenen bijgekomen. Je kunt ook wiskundedocent worden in het hbo.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Wiskunde Master deeltijd

Wat zijn de toelatingseisen?

Je kunt deelnemen aan deze master als je een tweedegraadsdiploma Wiskunde, een Bachelor of Education Wiskunde of een wo-bachelor Wiskunde (in combinatie met een aanstelling als leraar) op zak hebt. Docenten met een relevante wo-bachelor, zoals informatica en econometrie worden ook toegelaten, mits ze al werken als leraar. Daarnaast dien je een intakeprocedure te doorlopen voor een Bewijs van Toelating van de masteropleidingen.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Wiskunde Master deeltijd

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Enthousiast? Aarzel dan niet. Stuur uiterlijk 19 augustus 2021 een e-mail met je cv naar mastereducation@hva.nl om je aan te melden voor een toelatingsgesprek. Wanneer dit gesprek met een positief advies wordt afgerond, wordt een Bewijs van Toelating verstrekt aan het onderwijsbureau van de masteropleidingen. Dit heb je nodig om je te kunnen inschrijven. Je schrijft je vervolgens in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 31 augustus 2021 zijn afgerond.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Wiskunde Master deeltijd
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding