Hogeschool van Amsterdam

Leraar Wiskunde

Master, deeltijd

De masteropleiding Leraar Wiskunde is vooral gericht op tweedegraadsleraren die een masterdiploma met een eerstegraadsbevoegdheid willen halen. Voor wo-bachelors wiskunde of een aanverwant vak, met een aanstelling als leraar, is een aangepast programma mogelijk.

In het curriculum is een verbinding gelegd tussen de afzonderlijke onderdelen en de drie beroepsrollen (zie Beroepsrollen).

Lees meer

De opleiding start in september en duurt 2 tot 3 jaar, afhankelijk van de tijd die kan worden geïnvesteerd. De lessen worden verzorgd op donderdag tussen 12.50 en 21.10 uur. Het studiejaar telt 42 weken. De studie omvat in totaal 90 studiepunten. Eén studiepunt staat voor 28 uur inzet.

Lees meer

Na het behalen van je diploma kun je het vak Wiskunde geven in de bovenbouw van havo en vwo.

Om te worden toegelaten tot de opleiding is een van de volgende diploma's vereist: tweedegraadsdiploma Wiskunde, Bachelor of Education Wiskunde, wo-bachelor Wiskunde in combinatie met een aanstelling als leraar of een relevante wo-bachelor, zoals informatica en econometrie, in combinatie met een aanstelling als leraar. Daarnaast dien je een intakeprocedure te doorlopen en heb je een Bewijs van Toelating nodig.

Lees meer

Stuur uiterlijk 19 augustus 2019 een e-mail met je cv naar mastereducation@hva.nl om je aan te melden voor een toelatingsgesprek. Indien dit met een positief advies wordt afgerond, krijg je een Bewijs van Toelating. Dit heb je nodig om je te kunnen inschrijven. Je schrijft je vervolgens in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 31 augustus 2019 zijn afgerond.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding