Hogeschool van Amsterdam

Leraar Wiskunde

Master, deeltijd

Je bent beland op de informatiepagina over de masteropleiding Leraar Wiskunde. Heb je de ambitie om je eerstegraadsbevoegdheid te gaan halen, waarmee je je vakkennis verdiept en je vakdidactische kwaliteiten vergroot? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres. Deze masteropleiding is vooral gericht op tweedegraadsleraren Wiskunde, maar staat ook open voor wo-bachelors wiskunde (of een aanverwant vak) met een aanstelling als leraar. Voor hen is een aangepast programma mogelijk.

Na het afronden van deze master kun je jezelf een expert op jouw vakgebied noemen. Je kunt je vak plaatsen in een breder perspectief en er met een wetenschappelijke bril naar kijken. Je kennis is up-to-date en duidelijk gerelateerd aan de praktijk. Het studieprogramma omvat drie onderdelen: expert in je schoolvak, gevorderd vakdidacticus en onderzoekend professional in je eigen schoolorganisatie. Meer hierover lees je bij het onderdeel ‘Beroepsrollen’.

Lees meer

Met jouw diploma op zak kun je het vak Wiskunde gaan geven in de bovenbouw van havo en vwo en op het hbo.

Je kunt starten met deze master als je een tweedegraadsdiploma Wiskunde, een Bachelor of Education Wiskunde of een wo-bachelor Wiskunde (in combinatie met een aanstelling als leraar) op zak hebt. Docenten met een relevante wo-bachelor, zoals informatica en econometrie worden ook toegelaten, mits ze al werken als leraar. Daarnaast dien je een intakeprocedure te doorlopen voor een Bewijs van Toelating van de Examencommissie masteropleidingen.

Lees meer

Geïnteresseerd? Aarzel dan niet. Stuur uiterlijk 19 augustus 2020 een e-mail met je cv naar mastereducation@hva.nl om je aan te melden voor een toelatingsgesprek. Wanneer dit gesprek met een positief advies wordt afgerond, krijg je van de examencommissie een Bewijs van Toelating. Dit heb je nodig om je te kunnen inschrijven. Je schrijft je vervolgens in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 31 augustus 2020 zijn afgerond.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding