Hogeschool van Amsterdam

De studie

Je houdt van je vak als wiskundedocent en je zoekt nieuwe uitdagingen en meer afwisseling in je werk. Je wilt je verdiepen in je vak om te groeien als professional en jezelf ontwikkelen als een bovenbouwdocent. De HvA kan je hierbij helpen, want in de master Leraar Wiskunde word je met een hoogwaardig en deeltijdprogramma opgeleid tot eerstegraadsleraar.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

We gaan standaard uit van een cursusduur van 2,5 tot 3 jaar, maar door persoonlijke omstandigheden kan het studietraject mogelijk sneller of juist langzamer gaan. Hoe groot is je huidige betrekking? Welke vooropleiding heb je gehad? Hoe is je persoonlijke situatie? Heb je zorgtaken? Allemaal zaken die van invloed kunnen zijn op het tempo van de studie. In overleg met je studieloopbaanbegeleider wordt gekeken welk studietraject het beste bij jouw situatie past.

In de masteropleiding Leraar Wiskunde staan drie zogenoemde beroepsrollen (kwaliteiten) van de eerstegraadsleraar centraal. Na het afronden van deze masteropleiding ben je expert in jouw schoolvak. Je hebt jezelf ook ontwikkeld tot gevorderd vakdidacticus en onderzoekend professional in je eigen klas, vaksectie en schoolorganisatie.

Recht op een lerarenbeurs

Wanneer je bevoegd leraar bent in het voortgezet onderwijs, in het (voortgezet) speciaal onderwijs of  in het middelbaar beroepsonderwijs, kun je een lerarenbeurs voor scholing aanvragen. Kijk hiervoor op de website van Dienst Uitvoering Onderwijs.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 30 juni 2020