Hogeschool van Amsterdam

Leraar Wiskunde deeltijd

Informatie start studiejaarpagina's

Op deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

Je eerste dagen bij de HvA

De HvA Introductieweek is dé introductie voor eerstejaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam. In deze week maak je kennis met de HvA, met je medestudenten en het studentenleven in Amsterdam!

 • Je opleidingsintroductie start op dinsdag 27 augustus om 15:00 uur in het Kohnstammhuis (KSH) 00A11. Hier krijg je meer informatie over de start van het studiejaar en maak je kennis met je mentorgroep.
 • Aansluitend ben je van 18.00 - 19.00 uur van harte welkom op de barbecue op het Kohnstammhof van de faculteit Onderwijs en Opvoeding. 
 • Op donderdag 29 en vrijdag 30 augustus zijn er activiteiten voor álle HvA studenten. Zo kun je op donderdag de stad verkennen, met jouw studiegenoten de mogelijkheden van HvA tijdens HvA Experience ontdekken en daarna kunnen de voetjes van de vloer tijdens het introductiefestival HvA KersVers. Op vrijdag sluit je de introductieweek af met het eindfeest in de WesterUnie.

Meer informatie over deze activiteiten kun je (binnenkort) vinden op de HvA introductiepagina.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

1. Rond je inschrijving af

Om je studie met succes af te ronden is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op je studiekeuze en een opleiding kiest die bij je past. Daarnaast is het vaak ook belangrijk te checken of de studie te combineren is met je privéleven, en of je de geschikte werkkring hebt.
De studiekeuzecheck (meestal in combinatie met de intake) wordt aan elke student aangeboden.
Woon je in de periode van de studiekeuzechecks niet in Nederland? Dan kun je online deelnemen, bijvoorbeeld via een Skype-gesprek.

Meer informatie over de studiekeuzecheck.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt, kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres, weet je dat je inschrijving is afgerond. Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven? Trek je overige verzoeken in via Studielink.

Bekijk het stappenplan inschrijven.

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

In de MijnHvApp zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Vanaf juni is je boekenlijst beschikbaar op de website van Athenaeum.

Via Surfspot kun je gratis gebruikmaken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart voor 9 augustus aanvraagt, ontvang je deze in de week van 18-22 augustus (de week voor de introductie bij de HvA) thuisgestuurd op je correspondentieadres. Vraag je de collegekaart aan tussen 9 augustus en 13 september, dan wordt deze binnen twee werkweken opgestuurd.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen, moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie. De locatie van jouw servicebalie vind je in de AZ lijst onder ‘Servicepunten en klantenbalies’.

De roosters zijn per groep beschikbaar via https://rooster.hva.nl. Je persoonlijke rooster kun je opzoeken, nadat je weet in welke groep je bent ingedeeld. Deze groepsindeling wordt bekendgemaakt tijdens de introductieweek.

Om je rooster op te zoeken doe je het volgende:

 1. Log in (rechtsboven)
 2. Klik op ‘+ Rooster toevoegen’
 3. Selecteer ‘Klas/Groep’ (voor het juiste studiejaar!)
 4. Voer in het zoekveld de naam van je opleiding in, of type direct de code van je groep (zoals bjivoorbeeld TE-2VA, of MG-1VC).
 5. Selecteer de juiste groep en klik op 'Rooster toevoegen'

Om je rooster te koppelen aan je digitale agenda, klik op de knop voor ‘Agenda Koppelen’ (twee horizontale pijltjes helemaal rechts naast ‘+ Rooster toevoegen’) en doorloop het menu. Je kunt je persoonlijke rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De lessen starten op maandag 2 september. De introductie vindt plaats in de week van 26 augustus t/m 30 augustus. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt, lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Kijk daar bij: ‘Heb je dyslexie?’

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding.

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding. Hier vind je alle studentendecanen per opleiding.

Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

 • Whatsapp: 06 2115 5262
 • Formulier: Stel je vraag
 • Telefoon: 020 595 1400

Volg de HvA via de social media:

 

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 23 juli 2019