Leraar Scheikunde

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Scheikunde. Bachelor, deeltijd

De ontwikkeling van nieuwe medicijnen, de zuivering van oppervlaktewater. Scheikunde is overal. Ben je geboeid door dit veelzijdige vak en wil je je enthousiasme graag met anderen delen? Dan is de opleiding Leraar Scheikunde misschien iets voor jou.

Wat houdt de opleiding in?

Deze opleiding heeft een flexibel studieprogramma. Ook heb je de mogelijkheid om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en je werkervaring. Je kunt een aantal vakken ook op afstand volgen.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Scheikunde deeltijd

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

In het onderwijs is er op dit moment vraag naar goed opgeleide en gemotiveerde leraren. Als tweedegraads leraar scheikunde kun je lesgeven in het vmbo, en in de onderbouw havo/vwo.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Scheikunde deeltijd

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo of mbo-4. Extra eisen staan in het toelatingsschema.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Scheikunde deeltijd

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Wil je in september 2022 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2021 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving uiterlijk op 31 augustus 2022. Na aanmelding in Studielink word je door de opleiding uitgenodigd voor een intake.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Scheikunde deeltijd
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding