Hogeschool van Amsterdam

Leraar Scheikunde

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Scheikunde. Bachelor, deeltijd

De ontwikkeling van nieuwe medicijnen, de zuivering van oppervlaktewater. Scheikunde is overal. Ben je geboeid door dit veelzijdige vak en wil je je enthousiasme graag met anderen delen? Dan is de opleiding Leraar Scheikunde misschien iets voor jou.

Deze opleiding heeft een flexibel studieprogramma. Ook heb je de mogelijkheid om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en je werkervaring. Je kunt een aantal vakken ook op afstand volgen. Tijdens de intake bekijk je samen met één van de opleiders hoe jouw studieprogramma eruit komt te zien. Samen stel je een studiecontract op, dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de examencommissie. De feitelijke studieduur verschilt per persoon. In het algemeen ronden studenten de opleiding tussen de twee en vier jaar af.

Lees meer

Je hebt 42 lesweken per jaar. Voor het studiejaar 2019 - 2020 staan de colleges ingeroosterd voor het eerste jaar op dinsdag en voor de hoofdfase op dinsdag en donderdag. Je kunt ook een aantal vakken op afstand volgen. Hiervoor is op donderdag ondersteuning beschikbaar. Reken daarnaast op vijftien tot twintig uur zelfstudie per week, wanneer je het volledige studieprogramma volgt.

Lees meer

In het onderwijs is er op dit moment vraag naar goed opgeleide en gemotiveerde leraren. Als tweedegraads leraar scheikunde kun je lesgeven in het vmbo, en in de onderbouw havo/vwo.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo of mbo-4. Extra eisen staan in het toelatingsschema.

Lees meer

Wil je in september 2020 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2019 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving bij voorkeur voor 1 mei 2020, maar uiterlijk op 31 augustus 2020. Na aanmelding in Studielink word je door de opleiding uitgenodigd voor een intake.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding