Hogeschool van Amsterdam

Toelatingseisen

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Er gelden geen extra eisen.

Extra toelatingsmogelijkheden

Propedeuse Pedagogiek al behaald? 

Ben je in het bezit van een propedeuse lerarenopleiding Pedagogiek die je behaald hebt bij een andere hogeschool, dan kun je instromen in het tweede jaar van de opleiding (deeltijd of voltijd). Dit kan niet met een universitaire propedeuse. Je kunt je inschrijven voor de propedeuse via Studielink. Stuur daarnaast een verzoek tot instromen in het tweede jaar mét een kopie van je propedeuse naar de examencommissie Pedagogiek. Stuur tevens een email naar onderwijsbureau-foo@hva.nl waarin je aangeeft dat je wilt instromen in het tweede jaar.

Adres:

HvA Onderwijs en Opvoeding
T.a.v. examencommissie Pedagogiek
Postbus 1025
1000 BA Amsterdam

Extra toelatingsmogelijkheden

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma, dan moet jouw diploma gewaardeerd worden door de HvA. Naast een geschikt diploma, geldt voor Nederlandstalige opleidingen dat je alle vier de onderdelen van het Staatsexamen Nederlands als Tweede Taal, niveau II (NT2) behaald hebt.  Meer informatie over diplomawaardering.

Taal- en Schakeltraject

Wil je je voorbereiden op het Staatsexamen NT2 programma II en/of mis je een vak op je buitenlandse diploma (minimaal havo 5-niveau), dan kun je een voorbereidend traject volgen: het Taal- en Schakeltraject.

21 jaar of ouder

Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het  21+-toelatingsonderzoek.

Deficiëntie- en opfriscursussen

De volgende mogelijkheden worden geboden:

  • Om vakken te volgen (inclusief toetsing), waarin je geen eindexamen hebt gedaan, maar die nodig zijn om toegelaten te worden (deficiëntie).
  • Om vakken, waarin je wel eindexamen hebt gedaan, bij te spijkeren (opfrissen).
  • Als je een MBO-4 diploma hebt en je kennis van een vak wilt bijspijkeren (opfrissen).

Meer informatie over deficiëntie- en opfriscursussen.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 17 oktober 2018