Leraar Pedagogiek

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Pedagogiek. Bachelor, voltijd

Hoe leren kinderen en jongeren en kan je ze tot leren motiveren? Hoe zorg je ervoor dat ze kunnen worden wie ze willen zijn? Hoe ontwerp je een krachtige en veilige leeromgeving? De opleiding Leraar Pedagogiek combineert het beste van twee werelden, de pedagogiek over opvoeden en opgroeien en het leraarschap. Je kunt bij ons zelfs twee diploma’s binnen vijf jaar behalen, als leraar pedagogiek én leraar in het vak van jouw keuze.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

De vernieuwde bacheloropleiding Leraar Pedagogiek voltijd

Wat houdt de opleiding in?

Je start deze praktijkgerichte opleiding met een brede basis waarin veel aandacht is voor de pedagogiek. Je weet straks alles over de ontwikkeling van kinderen en jongeren en je leert hoe je les moet geven. Na het tweede jaar kies je voor meer verdieping als leraar pedagogiek, of leraar in een vak zoals biologie, gezondheidszorg en welzijn of geschiedenis of beide! In dat geval duurt de opleiding 4,5 jaar.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Pedagogiek

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

Je kunt met deze opleiding veel kanten op. Je wordt opgeleid tot leraar pedagogiek. Je bent hiermee bevoegd om les te geven in het mbo bij opleidingen zoals social work, pedagogisch werk of onderwijsassistent. Heb je gekozen om de dubbele bachelor te behalen, bijvoorbeeld leraar pedagogiek en leraar biologie? Dan heb je een unieke positie in het onderwijs, omdat je breder inzetbaar bent. Je kunt dan zowel lesgeven in het mbo en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Ook na je opleiding kun je bij ons terecht voor nascholingsprogramma’s of een masteropleiding.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Pedagogiek

Wat zijn de toelatingseisen?

Je bent toelaatbaar als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo of mbo-4, of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Instromen in jaar twee kan alleen maar als je een propedeuse van een verwante hbo-opleiding hebt (als je bijvoorbeeld bij Inholland je propedeuse pedagogiek hebt gehaald). Met een universitaire propedeuse kan je niet instromen in jaar 2. In alle gevallen bepaalt de examencommissie van de opleiding per individu of er sprake kan zijn van vrijstelling voor bepaalde vakken.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Pedagogiek

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Pedagogiek
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding