Hogeschool van Amsterdam

Leraar Pedagogiek

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Pedagogiek. Bachelor, voltijd

Wat is het beste pedagogische klimaat op een kinderdagverblijf? Hoe begeleid je een kind met ADHD of autisme? Hoe zet je een cursus op voor ouders met lastige pubers? Hoe begeleid je de kinderen bij (v)echtscheiding van de ouders? Tijdens de opleiding Leraar Pedagogiek leer je hoe je deze vragen en problemen aanpakt.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Bachelor Leraar Pedagogiek voltijd: iets voor jou?

Wat houdt de opleiding in?

De eerste twee studiejaren zijn gemeenschappelijk met de opleiding Pedagogiek. De opleiding Pedagogiek is sterk praktijkgericht en steunt op een stevige theoretische basis. De opleiding werkt met beroepstaken die gebaseerd zijn op de kerntaken van een hbo-pedagoog.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Pedagogiek

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

Nadat je de opleiding succesvol hebt afgerond, ben je bevoegd om les te geven op het mbo. Ook biedt het onderwijs je mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het volgen van nascholingsprogramma's of een masteropleiding.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Pedagogiek

Wat zijn de toelatingseisen?

Je bent toelaatbaar als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo of mbo-4, of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Instromen in jaar twee kan alleen maar als je een propedeuse van een verwante hbo-opleiding hebt (als je bijvoorbeeld bij Inholland je propedeuse pedagogiek hebt gehaald). Met een universitaire propedeuse kan je niet instromen in jaar 2. In alle gevallen bepaalt de examencommissie van de opleiding per individu of er sprake kan zijn van vrijstelling voor bepaalde vakken.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Pedagogiek

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Pedagogiek
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding