Leraar Pedagogiek

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Pedagogiek. Bachelor, deeltijd

De inzichten in hoe jonge en oudere kinderen begeleid kunnen worden in hun ontwikkeling veranderen voortdurend, net als de wereld waarin ze opgroeien. Als dat je interesseert, dan is Leraar Pedagogiek misschien jouw opleiding.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Bachelor Leraar Pedagogiek deeltijd: iets voor jou?

Wat houdt de opleiding in?

De eerste twee studiejaren zijn gemeenschappelijk met de opleiding Pedagogiek. De opleiding Pedagogiek is sterk praktijkgericht en steunt op een stevige theoretische basis. De opleiding werkt met beroepstaken die gebaseerd zijn op de kerntaken van een hbo-pedagoog.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Pedagogiek deeltijd

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

Nadat je de opleiding succesvol hebt afgerond, ben je bevoegd om les te geven op het mbo. Ook biedt het onderwijs je mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het volgen van nascholingsprogramma's of een masteropleiding.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Pedagogiek deeltijd

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo, mbo-4 of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Instromen in jaar 2 kan alleen maar als je een propedeuse pedagogiek van een verwante hbo-opleiding hebt. Met een universitaire propedeuse kun je niet instromen in jaar 2. In alle gevallen bepaalt de examencommissie van de opleiding per individu of er sprake kan zijn van studieduurverkorting en/of vrijstelling.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Pedagogiek deeltijd

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Wil je in september 2021 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2020 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving uiterlijk op 31 augustus 2021. Na aanmelding in Studielink meld je je aan voor een intake.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Pedagogiek deeltijd
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding