Hogeschool van Amsterdam

Master Leraar Nederlands deeltijd

Informatie start studiejaarpagina's

Vanwege de coronamaatregelen gaat de start van jouw opleiding in september er anders uitzien dan eerdere jaren. Hier vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voor 31 augustus 2020 voltooid hebt, kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres, weet je dat je inschrijving is afgerond. Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven? Trek je overige verzoeken in via Studielink.

Bekijk het stappenplan inschrijven.

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

Vanaf het begin van het studiejaar is de MijnHvApp beschikbaar. Met deze app zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Vanaf begin juli is je boekenlijst beschikbaar op de website van Athenaeum.

Via Surfspot kun je gratis gebruikmaken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen.

Je ontvangt je collegekaart thuis, als je vóór 14 september je pasfoto upload. Doe je dit na 14 september dan krijg je een bericht waar en wanneer je de kaart kan ophalen.
Als je je collegekaart per post hebt ontvangen, moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie.

Op het jaarrooster (exceldocument) staat aangegeven hoe het studiejaar is ingedeeld. Het jaarrooster vind je vanaf juli 2020 op je opleidingspagina.

Via http://rooster.hva.nl kun je vanaf eind augustus zien in welke lokalen de lessen zijn. Om je rooster op te zoeken doe je het volgende:

  1. Log in (rechtsboven)
  2. Klik op ‘+ Rooster toevoegen’
  3. Selecteer ‘Klas/Groep’ (voor het juiste studiejaar!)
  4. Voer in het zoekveld de naam van je opleiding in, of type direct de code van je groep (zoals bijvoorbeeld XA-1DA of XE-2DA).
  5. Selecteer de juiste groep en klik op 'Rooster toevoegen'

Om je rooster te koppelen aan je digitale agenda, klik op de knop voor ‘Agenda Koppelen’ (twee horizontale pijltjes helemaal rechts naast ‘+ Rooster toevoegen’) en doorloop het menu. Je kunt je persoonlijke rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt, lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding.

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding. Hier vind je alle studentendecanen per opleiding.

Je eerste dagen bij de HvA

Vanwege de coronacrisis kan de introductie op donderdag 27 augustus in zijn huidige vorm geen doorgang vinden. Er wordt naar een alternatieve vorm gezocht. Hierover wordt u later geïnformeerd. De eerste collegedag is donderdag 3 september 2020.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

Contact, locatie en social media

Je kunt contact opnemen met het Onderwijsbureau via de volgende contactgegevens:

Aukje Faber
mastereducation@hva.nl
T  020 5995 515
K  KSH 8e verdieping onderwijsbureau (flexplek)

aanwezig: wo, do, vr

Tussen 20 juli en 18 augustus zijn de opleidingen en het Onderwijsbureau afwezig. Vanaf 19 augustus kun je contact opnemen met het onderwijsbureau via mastereducation@hva.nl of 020-5995515 (afwezig op maandag en dinsdag).

 

Volg de HvA via de social media:

 

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 2 juli 2020