Hogeschool van Amsterdam

Leraar Nederlands

Master, deeltijd

Je bent beland op de informatiepagina over de masteropleiding Leraar Nederlands. Deze opleiding zou de eerste stap naar een enerverende nieuwe wending in jouw loopbaan kunnen betekenen. Heb je de ambitie om je eerstegraadsbevoegdheid te gaan halen, waarmee je je vakkennis verdiept en je vakdidactische kwaliteiten vergroot? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres.

Na het afronden van deze master kun je jezelf een expert op jouw vakgebied noemen. Niet alleen heb je je verdiept in onderdelen van de neerlandistiek als Letterkunde (van oud tot modern), Argumentatieleer en Taalkunde, maar daarnaast heb je ook je vakdidactische kennis en vaardigheden vergoot. Je kunt zowel je vak plaatsen in een breder, wetenschappelijk perspectief als ook deze inzichten vertalen naar concrete lessituaties en met een onderzoekende bril je eigen lespraktijk verbeteren.

Lees meer

We begrijpen dat je het druk hebt met je huidige baan. Daarom is de opleiding flexibel en houden we rekening met jouw werkende leven. Je moet rekenen op meer dan 20 uur studeren per week, naast zo’n 6 uur collegetijd. De opleiding start in september en duurt 2,5 jaar. Je hebt les op donderdag, tussen 12.50 en 21.10 uur. Het studiejaar telt 40 weken. De studie omvat in totaal 90 studiepunten. Eén studiepunt staat voor 28 uur inzet.

Lees meer

Met jouw diploma op zak kun je het vak Nederlands gaan geven in de bovenbouw van het havo en vwo. Je kunt ook docent worden op het hbo. Je mag ook ckv-onderdelen op de middelbare school geven die gerelateerd zijn aan het vak Nederlands en je kunt docent worden op het hbo.

Je kunt starten met deze master als je een Bachelor of Education Nederlands of een wo-bachelor Nederlands met Educatieve Minor op zak hebt. Daarnaast moet je een intakeprocedure doorlopen voor een Bewijs van Toelating van de Examencommissie masteropleidingen.

Lees meer

Enthousiast? Aarzel dan niet. Stuur uiterlijk 19 augustus 2020 een e-mail met je cv naar mastereducation@hva.nl om je aan te melden voor een toelatingsgesprek. Wanneer dit gesprek met een positief advies wordt afgerond, krijg je van de examencommissie een Bewijs van Toelating. Dit heb je nodig om je te kunnen inschrijven. Je schrijft je vervolgens in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 31 augustus 2020 zijn afgerond.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding