Leraar Nederlands

Master, deeltijd

Welkom op de informatiepagina over de masteropleiding Leraar Nederlands. Deze opleiding zou de eerste stap naar een enerverende nieuwe wending in jouw loopbaan kunnen betekenen. Heb je de ambitie om je eerstegraadsbevoegdheid te gaan halen, waarmee je je vakkennis verdiept en je vakdidactische kwaliteiten vergroot? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Master Leraar Nederlands deeltijd: Iets voor jou?

Wat houdt de opleiding in?

Na het afronden van deze master kun je jezelf een expert op jouw vakgebied noemen. Niet alleen heb je je verdiept in onderdelen van de neerlandistiek als Letterkunde (van oud tot modern), Argumentatieleer en Taalkunde, maar daarnaast heb je ook je vakdidactische kennis en vaardigheden vergoot. Je kunt zowel je vak plaatsen in een breder, wetenschappelijk perspectief als ook deze inzichten vertalen naar concrete lessituaties en met een onderzoekende bril je eigen lespraktijk verbeteren.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Nederlands Master deeltijd

Wat levert deze master je op?

Met jouw diploma op zak kun je het vak Nederlands gaan geven in de bovenbouw van het havo en vwo. Je mag ook ckv-onderdelen op de middelbare school geven die gerelateerd zijn aan het vak Nederlands en je kunt docent worden op het hbo.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Nederlands Master deeltijd

Wat zijn de toelatingseisen?

Je kunt starten met deze master als je een Bachelor of Education Nederlands of een wo-bachelor Nederlands met Educatieve Minor op zak hebt. Daarnaast moet je een intakeprocedure doorlopen voor een Bewijs van Toelating wordt opgesteld

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Nederlands Master deeltijd

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Enthousiast? Aarzel dan niet. Stuur uiterlijk 19 augustus 2022 een e-mail met je cv naar mastereducation@hva.nl om je aan te melden voor een toelatingsgesprek. Wanneer dit gesprek met een positief advies wordt afgerond, wordt een Bewijs van Toelating opgesteld. Dit heb je nodig om je te kunnen inschrijven. Je schrijft je vervolgens in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 31 augustus 2022 zijn afgerond.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Nederlands Master deeltijd
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding