Hogeschool van Amsterdam

Leraar Nederlands

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Nederlands. Bachelor, deeltijd

Vind je het interessant om pubers aan het lezen te krijgen of ze te leren een brief zonder spelfouten te schrijven? Dan is de opleiding Leraar Nederlands misschien wat voor jou. Je wordt opgeleid tot een leraar die jongeren op een moderne manier laat zien hoe boeiend de Nederlandse taal is.

Deze opleiding heeft een flexibel studieprogramma. Je kunt bijvoorbeeld de studie versneld volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en je werkervaring. Tijdens de intake bekijk je samen met één van de opleiders hoe jouw studieprogramma eruit komt te zien. Je stelt in overleg met de intaker een persoonlijk studieplan op, waarin je traject (met eventuele versnellingen) en het rooster voor het komend studiejaar in staan. Ook stel je samen een studiecontract op, dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de examencommissie. De feitelijke studieduur verschilt per persoon.

Lees meer

Na je afstuderen wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag als leraar. Als tweedegraads leraar Nederlands kun je lesgeven op het vmbo, mbo of in de onderbouw van havo/vwo. Ook biedt het onderwijs je mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het volgen van nascholingsprogramma's of een masteropleiding.

Lees meer

Je bent toelaatbaar met een diploma havo, vwo of mbo-4. Kijk voor de laatste informatie omtrent de toelatingseisen en de mogelijkheden als je niet aan de toelatingseisen voldoet op hva.nl/lrnl-dt.

Lees meer

Wil je in september 2020 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2019 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving uiterlijk op 31 augustus 2020. Na aanmelding in Studielink meld je je aan voor een intake.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding