Leraar Natuurkunde

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Natuurkunde. Bachelor, deeltijd

Ben je gefascineerd door natuurkunde en wil je deze passie delen met jongeren? Dan is de opleiding Leraar Natuurkunde misschien iets voor jou. Jij motiveert je leerlingen natuurkundige verschijnselen te begrijpen en te verklaren.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Bachelor Leraar Natuurkunde deeltijd

Wat houdt de opleiding in?

De opleiding biedt je alles wat je nodig hebt op het gebied van vakkennis, vakdidactiek en de voorbereiding op het beroep van leraar. Je kunt deze deeltijdopleiding versneld volgen. De feitelijke studieduur verschilt per persoon, in het algemeen ronden studenten de opleiding tussen de 2 en 4 jaar af.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Natuurkunde deeltijd

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

Als tweedegraads leraar natuurkunde kun je lesgeven in het vmbo, het mbo en in de onderbouw van de havo of het vwo.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Natuurkunde deeltijd

Wat zijn de toelatingseisen?

Je bent toelaatbaar met een havo- of vwo-diploma met het profiel Natuur & Techniek. Voor het profiel Natuur & Gezondheid gelden extra eisen. Dit geldt ook als je vwo-profiel Economie & Maatschappij hebt gedaan. Daarnaast ben je ook toelaatbaar met een mbo-niveau 4 diploma. Klik op 'lees meer' voor het exacte toelatingsschema. Je vindt hier ook meer informatie als je niet aan de toelatingseisen voldoet.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Natuurkunde deeltijd

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Wil je in september 2022 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2021 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving uiterlijk op 31 augustus 2022. Na aanmelding in Studielink word je door de opleiding uitgenodigd voor een intake.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Natuurkunde deeltijd
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding