Hogeschool van Amsterdam

Na je opleiding

Na afronding van Leraar in Vernieuwend Onderwijs mag je de titel Bachelor of Education voeren. Je kunt dan aan de slag in het werkveld of kies je ervoor om verder te studeren?

Beroepsmogelijkheden

Steeds meer scholen zijn actief bezig met onderwijsvernieuwing. Zij zoeken niet naar kant en klare lesmethoden, maar naar unieke oplossingen die hun leerlingen uitdagen en vooruithelpen. En die passen bij hun eigen context en ambities. Dat is maatwerk en mensenwerk.

We werken nauw samen met enkele van dergelijke vernieuwingsscholen, omdat zij leraren zoals jij nodig hebben. Maar ook op andere scholen is een specialist zoals jij zeer welkom. Overal spelen immers vraagstukken rond het ontwerpen, ontwikkelen en uitvoeren van goed en inspirerend onderwijs.

Verder studeren

Met je bachelor diploma heb je de mogelijkheid om (na een aantal jaren werkervaring) door te studeren naar masterniveau. Daar zijn verschillende mogelijkheden. Een masteropleiding die heel erg goed aansluit bij de opleidingsroute Leraar in Vernieuwend Onderwijs is een master rond leren en innoveren, zoals de master Pedagogiek of de master Professioneel Meesterschap aan de HvA. Daar kun je de expertise rond vernieuwingsprocessen in scholen verder uitbouwen als expert onderwijsvernieuwing of als ‘teacher leader’ in een school. Je kunt er ook voor kiezen om je te verbreden richting een tweede bevoegdheid voor het basisonderwijs of in een tweede schoolvak voor het voortgezet onderwijs, of je tweedegraadsbevoegdheid te verdiepen richting een eerstegraadsbevoegdheid voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Kortom, mogelijkheden genoeg voor een afwisselende loopbaan in het onderwijs!

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 8 januari 2021