Hogeschool van Amsterdam

Leraar Horeca en Voeding

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Consumptieve Techniek I en II. Bachelor, voltijd

Ben je geïnteresseerd in de samenstelling van voedingsproducten? Volg je de nieuwste trends binnen de foodsector? En wil je je kennis overbrengen op jongeren? Dan is de opleiding Leraar Horeca en Voeding iets voor jou! Als leraar Horeca en Voeding breng je je leerlingen kennis bij over servicegerichtheid en nieuwe bereidingstechnieken.

De tweedegraads lerarenopleidingen rusten op drie pijlers: werkplekleren; vakkennis en vakdidactiek; de professionele ontwikkelingslijn. In de professionele ontwikkelingslijn krijg je elk semester een beroepsopdracht waarin je de theorie over didactiek en pedagogiek direct leert toepassen tijdens je stage bij een opleidingsschool. We noemen deze combinatie van werken en leren ‘werkplekleren’. In het tweede en derde jaar verdiep je je vakkennis en je didactische, onderwijskundige en pedagogische kennis. Ook kies je in het derde jaar een minor en één van de afstudeerrichtingen algemeen vormend of beroepsgericht onderwijs. In het vierde jaar studeer je af met een LiO-stage (Leraar in Opleiding), een praktijkonderzoek en een LiO-assessment.

Lees meer

In het onderwijs is er op dit moment vraag naar goed opgeleide en gemotiveerde leraren. Als tweedegraads leraar Horeca en Voeding kun je lesgeven op het vmbo en mbo, bij praktijkscholen en andere opleidingen waarbij voeding een rol speelt.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo of mbo-4.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 juni in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding