Leraar Gezondheidszorg en Welzijn

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Gezondheidszorg en Welzijn. Bachelor, voltijd

Lijkt het je leuk een kookles te geven aan een klas vmbo-leerlingen? Of misschien wil je lesgeven over de verzorging van kinderen? Dan is de opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn iets voor jou! Als leraar gezondheidszorg en welzijn leer je jongeren te coachen en begeleiden bij hun leerproces in de sectoren zorg, welzijn en dienstverlening.

Wat houdt de opleiding in?

De opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn duurt vier jaar. Vanaf het eerste jaar ga je meteen aan de slag op een stageschool. Die focus op de praktijk kom je vervolgens elk studiejaar weer tegen.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Gezondheidszorg en Welzijn

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

Als tweedegraadsleraar Gezondheidszorg en Welzijn kun je lesgeven in het vmbo of mbo, in de onderbouw havo/vwo in het leergebied Mens en Natuur en in het praktijkonderwijs.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Gezondheidszorg en Welzijn

Wat zijn de toelatingseisen?

Je bent toelaatbaar met een havo, vwo of mbo-4 diploma. In alle gevallen bepaalt de examencommissie van de opleiding per individu of er sprake kan zijn van studieduurverkorting.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Gezondheidszorg en Welzijn

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Gezondheidszorg en Welzijn
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding