Hogeschool van Amsterdam

Studiekosten

Collegegeld

De collegegeldtarieven worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. Bekijk de huidige collegegeldtarieven.

Heb je al een hbo-opleiding in de zorg of het onderwijs afgerond? Dan betaal je het instellingscollegegeld.

Overige kosten

Naast het collegegeld moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers, vakbenodigdheden en excursies. Deze komen uit op ongeveer € 600 per jaar.

Studiefinanciering

Deeltijdstudenten komen niet in aanmerking voor studiefinanciering.

Levenlanglerenkrediet

Met een snel veranderende arbeidsmarkt is er behoefte aan voortdurende bij- en omscholing. Het levenlanglerenkrediet maakt het voor iedereen tot 55 jaar die geen recht (meer) heeft op studiefinanciering mogelijk om geld te lenen om collegegeld of lesgeld te betalen. Wil je een erkende opleiding in het mbo of het hoger onderwijs in Nederland volgen? Heb je geen recht meer op studiefinanciering en wordt je lesgeld niet (volledig) vergoed door een andere instantie of een ander persoon (bijvoorbeeld je werkgever of ouders)? Dan kun je het levenlanglerenkrediet aanvragen. Je kunt per jaar het bedrag lenen dat je aan collegegeld of lesgeld moet betalen. Vraag het krediet aan voordat je opleiding start. Voor het levenlanglerenkrediet geldt dezelfde rente die studenten met recht op studiefinanciering hebben. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

Beurzen en tegemoetkomingsregelingen

Daarnaast zijn er verschillende beurzen en tegemoetkomingsregelingen beschikbaar. Meer informatie kun je vinden op de volgende websites:

 

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 23 mei 2018

Leraar worden iets voor jou?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien