Leraar Geschiedenis

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Geschiedenis. Bachelor, voltijd

Ben je gefascineerd door het verleden en wil je je enthousiasme delen met jongeren? Dan is de opleiding Leraar Geschiedenis iets voor jou! Als leraar geschiedenis zet je je leerlingen aan het denken over het verleden, en daardoor ook over het heden, zichzelf en de wereld. Je helpt ze een mening te vormen over historische onderwerpen.

Wat houdt de opleiding in?

De opleiding Leraar Geschiedenis Tweedegraads duurt vier jaar. Vanaf het eerste jaar ga je meteen aan de slag op een stageschool. Die focus op de praktijk kom je vervolgens elk studiejaar weer tegen.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Geschiedenis

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

In het onderwijs is er op dit moment vraag naar goed opgeleide en gemotiveerde leraren. Als tweedegraads leraar geschiedenis kun je lesgeven in het vmbo of in de onderbouw havo/vwo.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Geschiedenis

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo of mbo-4.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Geschiedenis

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Geschiedenis
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding