Hogeschool van Amsterdam

De studie

Je houdt van je vak als geschiedenisdocent en je zoekt nieuwe uitdagingen en meer afwisseling in je werk. Je wilt je verdiepen in je vak om te groeien als mens en jezelf te ontwikkelen tot een bovenbouwdocent. De HvA kan je hierbij helpen, want in de master Leraar Geschiedenis word je met een hoogwaardig en flexibel twee- tot driejarig deeltijdprogramma opgeleid tot eerstegraadsleraar.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

In de masteropleiding Leraar Geschiedenis staan drie zogenoemde beroepsrollen (kwaliteiten) van de eerstegraadsleraar centraal. Na het afronden van deze masteropleiding ben je expert in jouw schoolvak, maar dat is niet het enige. Je hebt jezelf ook ontwikkeld tot gevorderd vakdidacticus en onderzoekend professional in je eigen klas, vaksectie en schoolorganisatie.

Recht op een lerarenbeurs

Wanneer je bevoegd leraar bent in het voortgezet onderwijs, in het (voortgezet) speciaal onderwijs of in het middelbaar beroepsonderwijs, kun je een lerarenbeurs voor scholing aanvragen. Kijk hiervoor op de website van Dienst Uitvoering Onderwijs.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 1 september 2019