Leraar Geschiedenis

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Geschiedenis. Bachelor, deeltijd

Vraag je je voortdurend af wat het verband is tussen de actualiteit en het verleden? Als jij het belangrijk en leuk vindt om ook jongeren daarvoor te interesseren, dan is de opleiding Leraar Geschiedenis misschien iets voor jou. Je stimuleert leerlingen een mening te vormen over historische onderwerpen.

Wat houdt de opleiding in?

Deze opleiding biedt een flexibel studieprogramma. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en je werkervaring.

Bekijk de studieprogramma van Leraar Geschiedenis deeltijd

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

In het onderwijs is er op dit moment vraag naar goed opgeleide en gemotiveerde leraren. Als tweedegraads leraar geschiedenis kun je lesgeven in het vmbo, en in de onderbouw havo/vwo. Ook biedt het onderwijs je mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het volgen van nascholingsprogramma's of een masteropleiding.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Geschiedenis deeltijd

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo of mbo-4.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Geschiedenis deeltijd

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Wil je in september 2022 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2021 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving uiterlijk op 31 augustus 2022. Na aanmelding in Studielink word je door de opleiding uitgenodigd voor een intake.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Geschiedenis deeltijd
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding