Leraar Frans

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Frans. Bachelor, voltijd

Heb je een passie voor de Franse taal? Wil je jongeren laten kennismaken met Franstalige culturen? Dan is de opleiding Leraar Frans iets voor jou! Jij inspireert leerlingen hun talent voor talen verder te ontwikkelen.

Wat houdt de opleiding in?

De opleiding Leraar Frans Tweedegraads duurt vier jaar. In het eerste ga je meteen aan de slag op een stageschool. Die focus op de praktijk kom je vervolgens elk studiejaar weer tegen.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Frans

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

In het onderwijs is er op dit moment vraag naar goed opgeleide en gemotiveerde leraren. Als tweedegraads leraar Frans kun je lesgeven in het vmbo of mbo of in de onderbouw havo/vwo.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Frans

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo of mbo-4. Heb je een havo-diploma? Dan is bij elk profiel Frans een vereiste.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Frans

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Frans
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding