Hogeschool van Amsterdam

Leraar Frans

Master, deeltijd

Bonjour. Welkom op de informatiepagina over de masteropleiding Leraar Frans. Deze opleiding zou de eerste stap naar een enerverende nieuwe wending in jouw loopbaan kunnen betekenen. Heb je de ambitie om je eerstegraadsbevoegdheid te gaan halen, waarmee je je vakkennis verdiept en je vakdidactische kwaliteiten vergroot? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres.

Na het afronden van deze master kun je jezelf een expert op jouw vakgebied noemen. Je hebt je - onder andere - verdiept in Letterkunde (van oud tot modern) en in Taalkunde/Sociolinguïstiek en daarnaast heb je ook je vakdidactische kennis en vaardigheden vergroot. Je kunt zowel je vak plaatsen in een breder, wetenschappelijk perspectief als ook deze inzichten vertalen naar concrete lessituaties en met een onderzoekende bril je eigen lespraktijk verbeteren.

Lees meer

Met je diploma op zak kun je het vak Frans gaan geven in de bovenbouw van havo en vwo. Je mag ook ckv-onderdelen op de middelbare school geven die gerelateerd zijn aan het vak Frans en je kunt docent worden in het hbo.

Je kunt starten met deze master als je een Bachelor of Education Frans of een wo-bachelor Frans met Educatieve Minor op zak hebt. Daarnaast moet je een intakeprocedure doorlopen voor een Bewijs van Toelating van de Examencommissie masteropleidingen.

Lees meer

Enthousiast? Aarzel dan niet. Stuur uiterlijk 19 augustus 2020 een e-mail met je cv naar mastereducation@hva.nl om je aan te melden voor een toelatingsgesprek. Wanneer dit gesprek met een positief advies wordt afgerond, krijg je van de examencommissie een Bewijs van Toelating. Dit heb je nodig om je te kunnen inschrijven. Je schrijft je vervolgens in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 31 augustus 2020 zijn afgerond.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding