Hogeschool van Amsterdam

Leraar Frans

Master, deeltijd

De masteropleiding Leraar Frans is vooral gericht op tweedegraadsleraren die een masterdiploma met een eerstegraadsbevoegdheid willen halen.

Je wordt expert in je schoolvak door je bestaande vakkennis te verbreden en te verdiepen. Voorbeelden van modules zijn: Letterkunde (van oude tot moderne letterkunde) en Taalkunde/Taalbeschouwing. Je leert om met gegevens uit wetenschappelijke publicaties een stelling te onderbouwen, een visie te becommentariëren of een theorie te toetsen.

Lees meer

De opleiding start in september en duurt 2,5 tot 3 jaar. De lessen worden verzorgd op donderdag tussen 12.50 en 21.10 uur. Het studiejaar telt 40 weken. De studie omvat in totaal 90 studiepunten. Eén studiepunt staat voor 28 uur inzet.

Lees meer

Na het behalen van je diploma kun je het vak Frans geven in de bovenbouw van havo en vwo.

Bachelor of Education Frans of wo-bachelor Frans met Educatieve Minor. Daarnaast dien je een intakeprocedure te doorlopen en heb je een Bewijs van Toelating nodig.

Lees meer

Stuur uiterlijk 19 augustus 2019 een e-mail met je cv naar mastereducation@hva.nl om je aan te melden voor een toelatingsgesprek. Indien dit met een positief advies wordt afgerond, krijg je een Bewijs van Toelating. Dit heb je nodig om je te kunnen inschrijven. Je schrijft je vervolgens in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 31 augustus 2019 zijn afgerond.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding