Leraar Frans

Master, deeltijd

Bonjour. Welkom op de informatiepagina over de masteropleiding Leraar Frans. Deze opleiding zou de eerste stap naar een enerverende nieuwe wending in jouw loopbaan kunnen betekenen. Heb je de ambitie om je eerstegraadsbevoegdheid te gaan halen, waarmee je je vakkennis verdiept en je vakdidactische kwaliteiten vergroot? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Master Leraar Frans deeltijd: Iets voor jou?

Wat houdt de opleiding in?

Na het afronden van deze master kun je jezelf een expert in je schoolvak, gevorderd vakdidacticus en onderzoekend professional in je eigen schoolorganisatie noemen. Niet alleen heb je je verdiept in Literatuur (van oud tot modern) en in Taalkunde/Sociolinguïstiek, maar daarnaast heb je ook je vakdidactische kennis en vaardigheden vergroot. Je kunt je vak plaatsen in een breder perspectief en er met een wetenschappelijke bril naar kijken. Ook kun je deze inzichten vertalen naar concrete lessituaties gericht op bovenbouwleerlingen en kun je met een onderzoekende houding je eigen lespraktijk kritisch analyseren en verbetertrajecten voorstellen.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Frans Master deeltijd

Wat levert deze master je op?

Met jouw diploma op zak kun je het vak Frans geven in de bovenbouw van havo en vwo. Je mag ook ckv-onderdelen in het voortgezet onderwijs geven die gerelateerd zijn aan het vak Frans en je kunt docent worden in het hbo.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Frans Master deeltijd

Wat zijn de toelatingseisen?

Je kunt starten met deze master als je een Bachelor of Education Frans of een wo-bachelor Frans met Educatieve Minor op zak hebt. Daarnaast doorloop je een intakeprocedure voor een Bewijs van Toelating van de masteropleidingen.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Frans Master deeltijd

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Enthousiast? Aarzel dan niet. Stuur uiterlijk 19 augustus 2022 een e-mail met je cv naar mastereducation@hva.nl om je aan te melden voor een toelatingsgesprek. Wanneer dit gesprek met een positief advies wordt afgerond, krijg je van de examencommissie een Bewijs van Toelating. Dit heb je nodig om je te kunnen inschrijven. Je schrijft je vervolgens in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 31 augustus 2022 zijn afgerond.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Frans Master deeltijd
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding