Leraar Engels

Master, deeltijd

Welkom op de informatiepagina over de masteropleiding Leraar Engels. Deze opleiding zou de eerste stap naar een enerverende nieuwe wending in jouw loopbaan kunnen betekenen. Heb je de ambitie om je eerstegraadsbevoegdheid te gaan halen, waarmee je je vakkennis verdiept en je vakdidactische kwaliteiten vergroot? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Master Leraar Engels deeltijd

Wat houdt de opleiding in?

Na het afronden van deze master kun je jezelf een expert in je schoolvak, gevorderd vakdidacticus en onderzoekend professional in je eigen schoolorganisatie noemen. Je hebt je - onder andere - verdiept in Letterkunde (van oud tot modern) en hoe je zinvolle literatuurlessen kan geven; in Taalkunde, de toekomst van Engels en Sociolinguïstiek, en daarnaast heb je ook je vakdidactische kennis en vaardigheden vergoot. Je kunt je vak plaatsen in een breder perspectief en er met een wetenschappelijke bril naar kijken. Ook kun je deze inzichten vertalen naar concrete lessituaties gericht op bovenbouwleerlingen en kun je met een onderzoekende houding je eigen lespraktijk kritisch analyseren en verbetertrajecten voorstellen.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Engels Master deeltijd

Wat levert deze master je op?

Met jouw diploma op zak kun je het vak Engels gaan geven in de bovenbouw van havo en vwo. Je kunt ook docent worden op het hbo.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Engels Master deeltijd

Wat zijn de toelatingseisen?

Je kunt starten met deze master als je een Bachelor of Education Engels (of een buitenlandse vergelijkbare diploma) of een wo-bachelor Engels met Educatieve Minor op zak hebt. Daarnaast moet je een intakeprocedure doorlopen voor een Bewijs van Toelating wordt opgesteld.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Engels Master deeltijd

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Enthousiast? Aarzel dan niet. Stuur uiterlijk 19 augustus 2022 een e-mail met je cv naar mastereducation@hva.nl om je aan te melden voor een toelatingsgesprek. Wanneer dit gesprek met een positief advies wordt afgerond, wordt een Bewijs van Toelating opgesteld. Dit heb je nodig om je te kunnen inschrijven. Je schrijft je vervolgens in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 31 augustus 2022 zijn afgerond.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Engels Master deeltijd
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding